Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Учестало тровање паса у Алексинцу

rss

22.09.2015. Милена Пантовић

У граду постоје патолошке убице животиња...

Учестало тровање паса у Алексинцу

Прошлог понедељка (14.9.) је отрована Зуцка! Брђаково.
Јуче, понедељак (21. 9.) отрована су 2 пса! Старо гробље.

Обавештен је СУП у Алексинцу. На моје инсистирање, замолила сам да евидентирају случај. Дежурни је рекао да није у њиховој надлежности. По Закону о добробити животиња, ово и сличне ситуације се третирају као убиство. Нико нема права да лишава пса или мачку живота. Осим у случају када трочлана комисија донесе одлуку (са ветеринаром и још два лица) о еутаназији.

У граду постоје патолошке убице животиња и по закону се, и те како, треба позабавити оваквим слуцајевима. За целокупно испитивање у вет. институту је потребно 5 хиљ. за обдукцију, за испитивање који је отров у питању, потребно је 40 хиљ. дин. Укупно је то 45 хиљ. дин. То је велики износ за било ког.

Начелник Вет. института у Нишу каже, да сваки ветеринар може да потврди тровање животиње, али без доказа не може се на суд. Ово је око наших кућа, дворишта, на улици...

Зар људи и деца треба да пролазе поред отрованих паса и гледају лагано умирање!? Неко је изгубио драгог љубимца, неко је доживео стрес, зар тако треба да нам почне дан!?

Начелник Вет. института каже, да по правилу отров треба да се ставља у специјалне кутијице које су доступне само пацовима, где је омогућено да њихова њушка продре и узме грануле. Отров не сме да буде доступан људима, деци и осталим живим бићима!!!

 


# пси отров старо гробље Милена Пантовић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима