Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Узнемиравајуће злостављање паса код Алексинца: Жена на Божић затекла језив призор у дворишту!

rss

11.01.2018. Телеграф

Јелена Ђорђевић, власница женке лабрадора која је устрељена одлучна је у намери да открије ко је и због чега убио животињу

Узнемиравајуће злостављање паса код Алексинца: Жена на Божић затекла језив призор у дворишту!

Један пас је убијен из ловачке пушке у алексиначком селу Дражевац док су у Трњану две животиње обешене. Оба случаја злостављања и мучења животиња пријављена су полицији која интензивно ради на проналажењу извршилаца.

Јелена Ђорђевић, власница женке лабрадора која је устрељена одлучна је у намери да открије ко је и због чега убио животињу.

- Пас је усмрћен 7. јануара око 14 сати у дворишту једне наше комшинице која је волела да се са њим игра. Одмах смо позвали полицију, о свом трошку смо урадили обдукцију која је показала да је устрељен са четири зрна сачме из ловачке пушке. Много нас је погодила смрт керуше старе само годину дана која је имала и штене од два месеца. Поднела сам пријаву против Н.Н. извршиоца због злостављања и мучења животиња, мада имам одређених сумњи у погледу његовог идентитета. Очекујем да та особа одговара за оно што нам је урадила – казала је огорчена жена.

Само дан касније у атару села Трњане пронађена су два мешанца која је неко обесио о дрво. Једна животиња је највероватније прегризла конопац којим је била везана док је друга угинула.

М.П. активисткиња за заштиту животиња каже да верује да је починилац особа којој су пси веровали.

- Оба пса су била ухрањена што указује на то да их је неко одгајао. Такође, непозната особа не би могла да им стави везице око врата. Пса који је преживео вешање сам прихватила, има поверења у људе, дозвољава да му се стави огрлица што све указује на то да није луталица. Неспојиво је са здравим разумом овакво понашање према животињама. Овај догађај је пријављен полицији па се надам да ће злостављач бити откривен – рекла је М.П.

Алексиначка полиција и тамошње тужилаштво интензивно раде на расветљавању оба случаја убиства паса. За злостављање и мучење животиња закон прописује новчану или казну затвора до једне године.

Д.К, Телеграф


# Дражевац пси животиње Трњане малтретирање злостављање Милена Пантовић Јелена Ђорђевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима