Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Učestalo trovanje pasa u Aleksincu

rss

22.09.2015. Milena Pantović

U gradu postoje patološke ubice životinja...

Učestalo trovanje pasa u Aleksincu

Prošlog ponedeljka (14.9.) je otrovana Zucka! Brđakovo.
Juče, ponedeljak (21. 9.) otrovana su 2 psa! Staro groblje.

Obavešten je SUP u Aleksincu. Na moje insistiranje, zamolila sam da evidentiraju slučaj. Dežurni je rekao da nije u njihovoj nadležnosti. Po Zakonu o dobrobiti životinja, ovo i slične situacije se tretiraju kao ubistvo. Niko nema prava da lišava psa ili mačku života. Osim u slučaju kada tročlana komisija donese odluku (sa veterinarom i još dva lica) o eutanaziji.

U gradu postoje patološke ubice životinja i po zakonu se, i te kako, treba pozabaviti ovakvim slucajevima. Za celokupno ispitivanje u vet. institutu je potrebno 5 hilj. za obdukciju, za ispitivanje koji je otrov u pitanju, potrebno je 40 hilj. din. Ukupno je to 45 hilj. din. To je veliki iznos za bilo kog.

Načelnik Vet. instituta u Nišu kaže, da svaki veterinar može da potvrdi trovanje životinje, ali bez dokaza ne može se na sud. Ovo je oko naših kuća, dvorišta, na ulici...

Zar ljudi i deca treba da prolaze pored otrovanih pasa i gledaju lagano umiranje!? Neko je izgubio dragog ljubimca, neko je doživeo stres, zar tako treba da nam počne dan!?

Načelnik Vet. instituta kaže, da po pravilu otrov treba da se stavlja u specijalne kutijice koje su dostupne samo pacovima, gde je omogućeno da njihova njuška prodre i uzme granule. Otrov ne sme da bude dostupan ljudima, deci i ostalim živim bićima!!!

 

Komentara: 5


# psi otrov staro groblje Milena Pantović
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+11) (-4)

  aleksincanka 23.09.2015.
  Ko je spreman da ubije zivotinju, taj ce ubiti i coveka. To su bezosecajni ljudi, a pas pamti pa vraca.

 • (+6) (-8)

  Jednostavno 23.09.2015.
  Ko ima psa,neka ga slobodno cuva,cipovanog,vakcinisanog,bezbednog i po sebe ,i po druge,u svom dvoristu.

 • (+11) (-2)

  Dzoni 23.09.2015.
  meni je komsija pre nekoliko dana otrovao 2 jako draga ljubimca i od prijave nisam dobio nista meni su uginuli jako dragi ljubimci a on se izvukao

 • (+6) (-3)

  Rade 25.09.2015.
  Ovde je neko skoro pisao o grupi naprednjaka koji ulicom idu i dele kese sa otrov ljudima. Sad su se zatrovali kucici a moglo je dete. El svako je mogo tu kesu sa otrov da baci na ulicu. Oce li neko to da istrazi i da saznamo ko je za to odgovoran.

 • (+8) (-0)

  dokaz 25.09.2015.
  Evo ja imam jedno "originalno" pakovanje. Rekla bih kako je kesa izvarena od najlona za plastenik. Na vrhu je preklopljena i dva put uheftana. Mogli su bar i tu da je zavare. Otrovni mamak lici na integralne stapice i ljubicaste je boje. Bez dekleracije i uputstva. Rado cu ustupiti celu kesu za potrebe istrage. Utvrdjivanja sadrzaja i uzimanje otisaka. Naprednjaci vi ste najvece stetocine.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima