Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нема решења за ругло у центру града...

rss

12.09.2013. Д. Остојић

На двадесетак метара од општине и педесетак метара од центра града и даље ругло. Некада су биле гараже које су такође биле ругло.
Дефинитивно је требало нешто мењати на том простору, али да ли баш овако?

Нема решења за ругло у центру града...

План је да се на том простору постави паркинг простор са зеленом површином. Можда је и то добро решење. Нисам сигуран, али је сигурно боље него ово ругло које сада стоји. Где је проблем?

1. Дирекција нема пројектну документацију за тај простор

2. Архитекта коме је поверен посао идејног решења, не може да осмисли паркинг са зеленом површином јер нема податке на основу кога би направио пројекат.

3. Дирекција није предвидела новац за изградњу паркинг простора, тако да и кад пројекат буде готов, нема пара да се он уради.

Да ли ће у наредној буџетској години бити новца, за сада се не зна? До тада ће ово ђубре, зараза и крш стајати. И да будем помало личан, дневно бар 5 функционера Дирекције прође овим простором, зар је могуће да никоме не смета ова зараза, лом и смеће?

 

Коментара: 2


# Дирекција
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Александар 13.09.2013.
  ... има још.
  4.Нерешени имовинско-правни односи. Право на трајно коришћење дворишта на КП бр.992 из поседовног листа број 1074, КО Алексинац-Варош, према валидним уговорима о купопродаји имају станари "војне зграде". То су факта. Проблем додатно компликује и то што је у републичком органу - Катастру непокретности Алексинац неко, за киме се сада беспомучно трага, без икакве ваљане документације (прецизније без икакве документације) уписао СО Алексинац као носиоца права коришћења те парцеле, иако је прави носилац права на коришћење те парцеле Државни секретаријат за народну одбрану, односно Војни грађевински центар Београд као правни наследник истог. Документација о свему овоме постоји. Скупштина станара војне зграде тражила је састанак са представницима општине по овом питању - одговорено је да се обратимо онима који су све ово и закували - Дирекцији. У Дирекцији нам је свемогући правник рекао да је све по закону, што се њега тиче. Демонстрација силе или права? Шта мислите?

 • (+0) (-0)

  Koje 13.09.2013.
  Ni civilna zgrada u dvoristu nije imovinsko pravno resena i parking ispred. Ali trenutno veci problem su pojila za stoku izgradjena ispred Doma kulture. To ti je kada naprednjacima zele da budu Djilas. Konacna cifra je najveca tajna.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима