Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nema rešenja za ruglo u centru grada...

rss

12.09.2013. D. Ostojić

Na dvadesetak metara od opštine i pedesetak metara od centra grada i dalje ruglo. Nekada su bile garaže koje su takođe bile ruglo.
Definitivno je trebalo nešto menjati na tom prostoru, ali da li baš ovako?

Nema rešenja za ruglo u centru grada...

Plan je da se na tom prostoru postavi parking prostor sa zelenom površinom. Možda je i to dobro rešenje. Nisam siguran, ali je sigurno bolje nego ovo ruglo koje sada stoji. Gde je problem?

1. Direkcija nema projektnu dokumentaciju za taj prostor

2. Arhitekta kome je poveren posao idejnog rešenja, ne može da osmisli parking sa zelenom površinom jer nema podatke na osnovu koga bi napravio projekat.

3. Direkcija nije predvidela novac za izgradnju parking prostora, tako da i kad projekat bude gotov, nema para da se on uradi.

Da li će u narednoj budžetskoj godini biti novca, za sada se ne zna? Do tada će ovo đubre, zaraza i krš stajati. I da budem pomalo ličan, dnevno bar 5 funkcionera Direkcije prođe ovim prostorom, zar je moguće da nikome ne smeta ova zaraza, lom i smeće?

 

Komentara: 2


# Direkcija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Aleksandar 13.09.2013.
  ... ima još.
  4.Nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Pravo na trajno korišćenje dvorišta na KP br.992 iz posedovnog lista broj 1074, KO Aleksinac-Varoš, prema validnim ugovorima o kupoprodaji imaju stanari "vojne zgrade". To su fakta. Problem dodatno komplikuje i to što je u republičkom organu - Katastru nepokretnosti Aleksinac neko, za kime se sada bespomučno traga, bez ikakve valjane dokumentacije (preciznije bez ikakve dokumentacije) upisao SO Aleksinac kao nosioca prava korišćenja te parcele, iako je pravi nosilac prava na korišćenje te parcele Državni sekretarijat za narodnu odbranu, odnosno Vojni građevinski centar Beograd kao pravni naslednik istog. Dokumentacija o svemu ovome postoji. Skupština stanara vojne zgrade tražila je sastanak sa predstavnicima opštine po ovom pitanju - odgovoreno je da se obratimo onima koji su sve ovo i zakuvali - Direkciji. U Direkciji nam je svemogući pravnik rekao da je sve po zakonu, što se njega tiče. Demonstracija sile ili prava? Šta mislite?

 • (+0) (-0)

  Koje 13.09.2013.
  Ni civilna zgrada u dvoristu nije imovinsko pravno resena i parking ispred. Ali trenutno veci problem su pojila za stoku izgradjena ispred Doma kulture. To ti je kada naprednjacima zele da budu Djilas. Konacna cifra je najveca tajna.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}