Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Засад решен проблем снабдевања водом нишких и алексиначког села

rss

15.08.2019.

Села Палиграце, Велепоље, Горња Трнава и алексиначко село Врело од поднева имају воду, речено је из Водовода. Међутим, иако је поправљен квар због кога нису имали воду скоро недељу дана, то је само привремено решење проблема са снабдевањем, док се не заврши реконструкција система Врело.

Фото: архива

Годинама већ траје агонија људи који живе у ова четири села, нарочито када су високе темпрературе, па је потрошња велика.

Ових дана цистерне са пијаћом водом кружиле су селима, али је живот на скоро плус 40 степени, кажу становници, био тежак без воде са чесме. Гордана Васовић из Врела се пожалила да јуче ипак није било цистерне а самим тим ни пијеће воде у селу, те је била огорчена, упркос томе што признаје да мештани често злоупотребљавају, не плаћају и "просипају" воду, због чега бивају несташице.

Ипак, воде од поднева има, тврде надлежни.

Екипе су ноћас и јутрос радиле, отклониле квар који је изазван несавесним коришћењем. У сва четири села има воде, вода је и даље у режиму воде за техничку употребу, као што је било и до сада - речено је из Наисуса.

Подсетимо, проблем у овим селима са снабдевањем постоји сваког лета већ годинама уназад, а водоводни систем који се сада реконструише изградила је нишка Дирекција за изградњу.

Извор: Јужне вести


# Дирекција водовод Врело Јужне вести
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима