Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na "Zapadnom Balkanu" ništa novo!

rss

28.08.2018. Miodrag Tasić

Sve teče, sve se menja, a ovde sve isto. Samo njega nema! Doduše, ako fali glavni igrač, centarfor, makar u našem slučaju rezerve nisu za potcenjivanje. Nadvisile su prvu zvezdu!

Na "Zapadnom Balkanu" ništa novo!

Elem, otvaraju se fabrike, putevi, železničke stanice... Prodaju se rudnici, rudna blaga, poljoprivredni kombinati. Šta će nama to? Neka drugi muče muku sa srpskom zemljom (mislim na onu obradivu), s retkim plemenitim i drugačijim metalima, uopšte s onim nepotrebnim balastom. Srbija će živeti od donacija gastarbajtera. I od migranata, je l' te? Migranti će podići natalitet u Srbiji i useliti se u napuštene srpske kuće. Da preporode Srbiju, ako sam dobro shvatio zamisao visoke funkcionerke vladajuće stranke?

Poneko ubistvo tu i tamo, nešto više samoubistava, svakodnevica. Cena benzina skače kada raste cena nafte na berzi. Ali, benzin skače i kad nafta pojeftinjuje? Srbin ima što niko ne imade. Nažalost! Čovek očistio divlju deponiju, pa će sada u zatvor. Tužili ga komunalci, kojima je dužnost da čiste divlje deponije. Neko drugi ne čisti, već ruši. Ruši Koridor 10. Kod Predejana se stalno survavaju zaštitne ograde budućeg auto-puta. I kao što država nezaustavljivo srlja u progres, tako zaštitni zid sa brda kod Predejana nezaustavljivo srlja u ambis. Pa, gradi ponovo. A ko će sve to da plati? Glupog li pitanja! Mora da je zla vila u pitanju. Kao ona što je rušila Skadar na Bojani. Nikada Skadar ne bio podignut, (kamo sreće da nije ni sagrađen) da u temelje nije uzidana mlada Gojkovica. Prevarom, dabome, ali cilj opravdava sredstvo. Srbi znali za to pre Makijavelija. Usuđujem se da predložim slično rešenje za Koridor 10. Istina, drugo je vreme danas. Nećemo zazidati žive ljude, to jest, žene u brdo, ali bi neko mogao da završi iza rešetaka. Još kada bi više njih dopalo buvare, gradilo bi se i brže i bolje.

Raduje ipak činjenica što je nezaposlenost pala ispod 10%. Ne valja što ti malobrojni nezaposleni večito drežde u kafićima u centru gradova, po birtijama, ispred dragstora ili seoskih prodavnica.  I samo cevče pivo. Malo ih je, ali su vazda na udarnim i prometnim ulicama i trgovima, da se čini kao da ih je mnogo više nego što jesu. Na kraju, ne i poslednje, čini se da je unutrašnji dijalog zapeo u ćorsokak. Skoro da se i zaboravilo na njega. Kao što se zaboravilo i na rekonstrukciju Vlade, na očajne rezultate fudbalera na svetskom prvenstvu, zaboravlja se praktično sve. A veruje se u priče da su izdajnici vladike i igumani s Kosova i Metohije. Ovi visoki crkveni velikodostojnici, koji žive u getu, koje danonoćno čuvaju naoružani međunarodni mirovnjaci, i koji su poslednji čuvari srpskog nasleđa u neprijateljskom okruženju, za njih se govori da hoće da predaju Kosovo Albancima! Valjda su ostali da žive među zverima zato što će prodati Kosovo!

Može li u Srbiji neko da poveruje kako su vladika Teodosije i iguman manastira Dečani srpski izdajnici? Može. Poverovaće svi oni koji veruju da  smo na dobrom putu, da raste standard, da pada nezaposlenost, da će penzije i plate biti uvećane, da ćemo ući u Evropsku uniju!

Komentara: 1


# nezaposlenost Miodrag Tasić ubistvo Kosovo i Metohija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-7)

    Srba 28.08.2018.
    Lupaš Tasiću,lupaš.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima