Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Захваљујући добрим људима Софија наставља своју борбу

rss

07.08.2019. Извор: vesti-online.com

Крхки организам Софије Накић (16) из Житковца код Алексинца, оболеле од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, опет је посустао и упутио аларм на позорност, али и сигнал за нову бригу. Решење ће, по свему судећи, морати да се потражи у Турској, а то је за њену породицу у овом часу непремостива препрека.

Фото: архива

Истина, захваљујући добрим људима из дијаспоре и суграђанима, ова љупка девојчица одлучно је наставила борбу за здравље, од када је почела да користи имунолошку терапију, али јој је подршка и даље потребна, јер то није довољно да се избори са тешком болешћу која ју је опхрвала.

– Неколико недеља наша Софија је била много боље од када је кренула са терапијом имунофаном захваљујући многим добрим људима који су издвојили новац и време и набавили га. Колико сам им само захвалан, небо зна. Што се тиче хемотерапије, она је прекинута до даљег и сад је Софија на такозваној терапији одржавања, шта год то значило. С те стране нема неких новости, али можда је баш због тога дошло до друге компликације – тромбозе – рекао је нашим новинарима брижни отац Бојан Накић (40) и додао:

– Софијино стање је, генерално стабилно, међутим добила је ту тромбозу, која је, како кажу лекари очекивана као реакција на терапије које је раније примала, али не у тој мери у којој је Софију задесила, јер је ођедном сва отекла и помодрела. Тако су јој неких четири дана радили све могуће тестове, док нису били сигурни шта је. Тромбоза јој је зачепила неке крвне судове и зато је отекла. Примарно је да лекари реше тренутно стање јер од отеклина не може да функционише. И овако је прикована за кревет, јер су јој атрофирали мишићи на ногама, а сад јој је и горњи део тела скоро па нефункционалан. Чекамо септембар и евентуални одлазак на први преглед у Турску. Стигао ми је предрачун за први преглед и износи 3.800 евра. То је дијагностички преглед, на ком би требало да установе начин и врсту лечења, терапије и цену, која је, као што сам и раније рекао, не мања од 20.000 евра.

Тачан износ и цену лечења, Накићи ће знати тек када буду отишли у Турску, а до тада Софија мора да буде добро и стабилног стања, како би поднела пут.

– У тренутном стању у каквом је, Софија не може да путује. Надам се да ће се то ускоро поправити да бисмо могли да испланирамо пут. Што се тиче акције, она је стала. Доскоро је и стизало понешто, што се тиче подршке из Србије, она је стала, па ту и тамо има по која уплата, али трошкови су већи од онога што се прикупи. Зато се плашим да нећемо имати довољно новца за лечење. Плашим се и да одемо на преглед, да то платимо и онда да немамо новац за даље, ако ме разумете. Не знам више, нисам паметан, не знам шта ћу и како. Надам се само да добри људи неће дићи руке од нас – искрено ће пожртвовани отац Бојан Накић.

Хвала добри земљаци!

– До сада је за помоћ Софији сакупљено преко 7.000 евра због чега смо одлучили да размотримо лечење у иностранству. Сада ће нам само за преглед бити потребно 3.800 евра. Међу последњим донацијама које су пристигле јесте 180 франака и 5 евра од Александре Осер, њене сестре Сунчице, њихових породица и пријатеља.

И Милан Чубрило је направио једну акцију у локалу Мише Шекарића у Херисауу, где је сакупљено 480 ЦХФ, на чему се овом приликом свима до неба захваљујем.

Нажалост, наставак лечења у Србији више није опција, јер је од последње хемотерапије Софија добила сепсу, а сада и тромбозу, због чега смо и одлучили да се обратимо клиници у Турској. Бескрајно хвала свим добрим људима који су прискочили у помоћ, као и “Вестима”. Много нам значи подршка и искрено се надамо да ће бити уз нас да добијемо ову тешку битку за здравље – навео је Бојан Накић.

Рачуни за помоћ

Будући да ће Софија лечење можда морати да настави у иностранству, ко жели да помогне да избори и ту тешку битку, може ступити у контакт са оцем Бојаном Накићем путем телефона на број: +381 66 05 77 75 и договорити се око начина доставе помоћи.


Донације могу уплатити и на девизни рачун отворен у UniCredit банци на име:

Бојан Накић, Баштованска 17, Житковац, 18210 Алексинац, Србија

РС35170001042537200153, SWIFT BSNRKCKELDMГ

Број динарског рачуна је: 170-0010425372000-56

Коментара: 1


# Алексинац лечење здравље лекари девојчица трошкови хуманитарна помоћ Софија Накић
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-)

    Tina 21.08.2019.
    Svaka cast sto je svaki tekst pisan cirilicom (ja u svom telefonu to ne umem da prepravim 😕) ali skrenula bih paznju na to da broj deviznog racuna pisete latinicom, jer ko zeli da pomogne iz inostranstva imace problem kad banci odnese instrukcije za placanje u kojima pise "SNJIFT SNDKDKZL" umesto "SWIFT BSNRKCKELDM npr kao i RS170....


[ Додај коментар ]