Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Софија наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна

rss

17.07.2019.

У протекле три недеље од када смо последњи пут писали о храброј Софији Накић (16) из Житковца код Алексинца, оболелој од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, није се много променило. Истина, захваљујући добрим људима из дијаспоре и суграђана, ова љупка девојчица храбро је наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна.

Софија наставила борбу за здравље, али јој је подршка и даље потребна

– Наша Софија је на срећу много боље од када је кренула са терапијом имунофаном који је набављен, у највећој мери, захваљујући Маји Јовановић која се одрекла својих доза терапије зарад Софије, а и сама болује од карцинома. Исто тако и захваљујући нашим камионџијама који возе шпедицију по Русији и ризикују свој посао да би нам то донели. Наравно, до тог лека не бисмо ни могли да дођемо, да није било прегршт добрих људи који су за то издвојили новац. Колико сам им само захвалан, небо зна. Што се тиче хемотерапије, она је прекинута до даљег и сад је Софија на такозваној терапији одржавања, шта год то значило. С те стране нема неких новости, али оно што је охрабрујуће је то да се она много боље осећа – рекао је нашим новинарима брижни отац Бојан Накић (40) и додао:

– До сада је за помоћ Софији сакупљено преко 7.000 евра због чега смо одлучили да размотримо лечење у иностранству. У преговорима са две болнице које су понудиле своје услуге, једна у Грчкој Биомед Аид, а друга у Турској Коч Хеалтхцаре, по свему судећи предност ћемо дати турским стручњацима. Послао сам лекарску документацију коју су тражили и сад очекујем дијагностику и предрачуне. У разговору са њима сам сазнао да лечење код њих може коштати више од 20.000 евра, плус дневни трошкови, а ми смо за сада прикупили само 7.000, што ме искрено брине и плаши, јер је акција скоро стала. На срећу, Софијино стање је много боље, јер се имунофан показао као веома добар, али лечење се мора наставити. Не знам да ли ћемо моћи овде у Србији, јер је од последње хемотерапије Софија добила сепсу због чега смо и одлучили да се обратимо иностраним клиникама. Бескрајно хвала свим добрим људима који су прискочили у помоћ, као и „Вестима“. Много нам значи подршка и искрено се надамо да ће бити још уз нас да добијемо ову тешку битку за здравље.

Рачуни за помоћ
Будући да ће Софија лечење можда морати да настави у иностранству, ко жели да помогне да избори и ту тешку битку, може ступити у контакт са оцем Бојаном Накићем путем телефона на број: +381 66 05 77 75 и договорити се око начина доставе помоћи.

Донације могу уплатити и на девизни рачун отворен у Уникредит банци на име:

Бојан Накић, Баштованска 17, Житковац, 18210 Алексинац, Србија

РС35170001042537200153, SNjIFT BACXRSBG

Број динарског рачуна је: 170-0010425372000-56

Извор: vesti-online.com


# Житковац избори хуманитарна помоћ Софија Накић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима