Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Софија наставља борбу и лети победи

rss

21.06.2019.

Да људска доброта, разумевање и хуманост увек побеђују и не познају границе, један од многих примера се може управо „осликати“ и на примеру 16-годишње Софије Накић из Житковца код Алексинца. Пре десетак дана, када смо последњи пут писали о храброј Софији, оболелој од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, много тога се догодило, што је дало још више снаге овој љупкој девојчици да настави борбу за здравље.

Софија наставља борбу и лети победи

– Наша Софија је на срећу много боље. Кренула је са терапијом Имунофаном који је набављен, у највећој мери, захваљујући Маји Јовановић која се одрекла својих доза терапије зарад Софије, а и сама болује од карцинома. Али, како каже: „Софији је потребније, ја ћу да се снађем“. Касније сам плакао кад сам остао сам. За који дан стиже још Имунофана, захваљујући нашим камионџијама који возе шпедицију по Русији и ризикују свој посао да би нам то донели. Колико сам им само захвалан, небо зна. Што се тиче хемотерапије, она је прекинута до даљњег и сад је Софија на такозваној терапији одржавања, шта год то значило – рекао је нашим новинарима брижни отац Бојан Накић (40) и додао:

– До сада је за помоћ Софији сакупљено око 6.000 евра. Зато је пала одлука да размотримо лечење у иностранству. У преговорима сам са две болнице које су понудиле своје услуге, једна у Грчкој Биомед Аид, а друга у Турској Коч Хеалтхцаре. Послао сам лекарску документацију коју су тражили и сад очекујем дијагностику и предрачуне. Искрено се надам да ће нам се ускоро јавити. У разговору са њима сам сазнао да лечење код њих неће коштати мање од 20.000 евра, плус дневни трошкови. Ипак, и даље се надам да нећемо морати да идемо у иностранство и да ће доктори са Института за онкологију и радиологију Србије моћи да одраде свој посао и да спреме Софију за операцију што пре. Софијино стање је много боље и зато се надамо најбољем. Имунофан се показао као веома добар за Софију, а такође и мелем од биљке козлац који добијамо прављен по рецепту монаха са Хиландара. Тако да ове две ствари у комбинацији са терапијом са Института за сад дају добре резултате. Бескрајно хвала свим добрим људима коју су то омогућили, као и „Вестима“, много нам значи подршка.

Према речима оца Бојана, Софија је сада на крилима добрих људи и лети ка победи. Тим хирурга, који је недавно прегледао Софију, установио је да сарком још није оперативан, али ако све буде ишло у добром смеру, можда ће и ова опција бити могућа, што би свима донело велико олакшање.

– Спреман сам са дететом да одем где год требало, само да њој буде боље. Поред људи који нам свакодневно помажу матерјално, захваљујући неколико акција прикупили смо суму од око 6.000 евра. КУД Младост Житковац је организовао вече фолклора, сакупио и уплатио средства на рачун, такође Апотека Адонис Соко Бања нам је дала ваучер за куповину у њиховим радњама, Таттоо Схоп ДамирАрт је организовао акцију Тату за Софију и тетовирао недељу дана да би помогао Софији. Сва средства уплатио је по завршетку акције, баш као и Хемијско-прехрамбена школа Ниш, која је организовала акцију прикупљања новца за помоћ Софији. Из иностранства, захваљујући „Вестима“, помогле су већ поменуте Добрила и Данијела, анонимни донатор из Немачке и донатори из Канаде, затим Весна и Ненад Миљковић, Душанка Чаировиц-Радивојевић, Сузана Куновац, Милан Чубрило, Марија Миљковић, Драган Гајић, Данијела Раденковић, Александра Осер, Сунчица Милошевић и Зоран из Швајцарске, Тања Врбашки је уплатила за Удружење Православне цркве уз Салзбурга 130 евра – навео је Бојан Накић.

Ништа без добрих људи
– Племените Данијела и Добрила и даље сакупљају новац за помоћ Софији и искрено не знам ко је све учествовао, али ће Данијела, крајем мецеца проследити списак свих добрих људи који су учествовали. Не бих волео да сам нешто изоставио, али ако јесам извињавам се свима, јер много тога дешава и тешко стижем да испратим. Наравно, посебну захвалност дугујем Драгану Денићу и Цуба Цафе, чији је он власник и Алекси Рајковић (Инстаграм профил „Алексинац и околина“) који су све ово започели и без којих ништа од овог не би било могуће – истакао је Бојан, по занимању сликар, једино разочаран, што фирма у којој је запослен, није желела да му изађе у сусрет и помогне на било који начин.

Контакт за помоћ
Сви племенити читаоци „Вести“ који желе да помогну Софији Накић и омогуће јој даље лечење, могу ступити у контакт са оцем Бојаном Накићем путем телефона на број: +381 66 05 77 75 и договорити се око начина доставе помоћи. Донације могу уплатити и на девизни рачун отворен у Уницредит банци на име:

Бојан Накић, Баштованска 17, Житковац, 18210 Алексинац, Србија

РС35170001042537200153, СЊИФТ БАЦXРСБГ

Број динарског рачуна је: 170-0010425372000-56

Извор: vesti-online.com


# Житковац хуманитарна помоћ КУД Младост Житковац Софија Накић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима