Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удружењу слепих из Алексинца и Ражња потребна скромна помоћ

rss

13.04.2016. Текст и фото Душан Стевановић

Друштвено – хуманитарна међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих лица из Алексинца, која помаже слепим особама са територија општина Алексинац и Ражањ, упутила је апел друштвено – одговорним фирмама и појединцима за помоћ.

Удружењу слепих из Алексинца и Ражња потребна скромна помоћ

Слепи траже скромну помоћ – гласила би порука Међуопштинске организација Савеза слепих и слабовидих лица из Алексинца.

Наиме, ради се о друштвено хуманитарној организацији која окупља слепа лица са територија општина Алексинац и Ражањ и има 123 члана. Ова организација основана је 1966 године и од тада, до данас, непрекидно ради.

- С обзиром да смо друштвено хуманитарна организација која не остварује профит, функционисање нам је знатно отежано због финансиске ситуације. Нама је неопходно да поседујемо један рачунар са пратећом опремом као и скенер и штампач, у коме би се налазили подаци свих чланова, корисника услуга Међуопштинске организације савеза слепих, а рачунар би користио и медицинском особљу које нам помаже у вођењу евиденције здравственог стања корисника Рачунар би смо могли користити и у свакодневној комуникацији са осталим организацијама Савеза слепих у Србији – рекао нам је председник удружења Слађан Миловановић.

- Поред компјутерске опреме, волели би смо да нам угледна предузећа која имају прилике за то , омогуће и бесплатан приступ интернету који је неопходан за комплетно пословање, додаје Миловановић.

- Недавно је Савезу слепих из Алексинца стигла понуда од једног предузећа из Новог Сада за - куповину Софтвера који омогућава слепим лицима да користе рачунар али ми нисмо били у прилици да то себи приуштимо јер немамо рачунар, кажу у овом удружењу.

Сви људи добре воље који желе да помогну Савезу слепих Алексинца и Ражња могу уплатити средства на текући рачун 325 – 9500800002516 - 67 или се обратити на телефон 061/ 67-85-679 и 069 / 36-28-847


# општина Ражањ Слађан Миловановић удружење слепих
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима