Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Udruženju slepih iz Aleksinca i Ražnja potrebna skromna pomoć

rss

13.04.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Društveno – humanitarna međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih lica iz Aleksinca, koja pomaže slepim osobama sa teritorija opština Aleksinac i Ražanj, uputila je apel društveno – odgovornim firmama i pojedincima za pomoć.

Udruženju slepih iz Aleksinca i Ražnja potrebna skromna pomoć

Slepi traže skromnu pomoć – glasila bi poruka Međuopštinske organizacija Saveza slepih i slabovidih lica iz Aleksinca.

Naime, radi se o društveno humanitarnoj organizaciji koja okuplja slepa lica sa teritorija opština Aleksinac i Ražanj i ima 123 člana. Ova organizacija osnovana je 1966 godine i od tada, do danas, neprekidno radi.

- S obzirom da smo društveno humanitarna organizacija koja ne ostvaruje profit, funkcionisanje nam je znatno otežano zbog finansiske situacije. Nama je neophodno da posedujemo jedan računar sa pratećom opremom kao i skener i štampač, u kome bi se nalazili podaci svih članova, korisnika usluga Međuopštinske organizacije saveza slepih, a računar bi koristio i medicinskom osoblju koje nam pomaže u vođenju evidencije zdravstvenog stanja korisnika Računar bi smo mogli koristiti i u svakodnevnoj komunikaciji sa ostalim organizacijama Saveza slepih u Srbiji – rekao nam je predsednik udruženja Slađan Milovanović.

- Pored kompjuterske opreme, voleli bi smo da nam ugledna preduzeća koja imaju prilike za to , omoguće i besplatan pristup internetu koji je neophodan za kompletno poslovanje, dodaje Milovanović.

- Nedavno je Savezu slepih iz Aleksinca stigla ponuda od jednog preduzeća iz Novog Sada za - kupovinu Softvera koji omogućava slepim licima da koriste računar ali mi nismo bili u prilici da to sebi priuštimo jer nemamo računar, kažu u ovom udruženju.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu Savezu slepih Aleksinca i Ražnja mogu uplatiti sredstva na tekući račun 325 – 9500800002516 - 67 ili se obratiti na telefon 061/ 67-85-679 i 069 / 36-28-847

video...

Komentara: 0


# opština Ražanj Slađan Milovanović udruženje slepih
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima