Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Савезу слепих и слабовидих хитно потребан "Деда Мраз"

rss

06.12.2015. С. Марковић

Међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих особа из Алексинца имала је прилику да у својим просторијама, у суботу, угости председника Савеза слепих Србије, Милана Стошића.

Савезу слепих и слабовидих хитно потребан "Деда Мраз"

Ова јединствена организација у Србији, основана 1946 год, окупља свом саставу 44 општинске, међуопштинске и градске организације и има око 12000 чланова на територији Србије.

Алексиначка организација слепих и слабовидих окупља око 120 чланова на територији општина Алексинац и Ражањ. Организација има свој управни одбор од 7 чланова којим председава председник овдашње организације Слађан Миловановић.

Нажалост, своје активности обављају у немогућим условима, нехуманим за данашње време, без канцеларијског материјала, намештаја, компјутера и без струје у својим просторијама.

У таквој хладној и мрачној просторији су угостили и председника савеза, који им је обећао адекватну помоћ у решавању различитих проблема, а пре свега помоћ у афирмацији организације и обећањем да ће директно обавити разговоре са председницима двеју опшитна (Алексинац и Ражањ), да се некако реше текући проблеми.

Савеза слепих и слабовидих особа наводи и коректну сарадњу овдашњим Центром за социјални рад, Црвеним крстом.

Савез слепих и слабовидих Алексинац

Својим сталним апелима за помоћ се редовно обраћају свим друштвеним организацијама у нашој општини, али за сада слабо наилазе на било каква разумевања, пре свега од стране локалне самоуправе.

Живот иде даље, ови људи су научили да се баве са разним недаћама. У њиховим просторијама упркос свему ће се и даље радити, а редовна окупљања чланова су средом од 8 часова. Чланови ове организације моги бити и особе које нису слепе и слабовиде.

Све детаље око активности организације чланови се могу информисати преко секретара друштва Катарине Јанковић.

До тада се ови људи надају да ће њихов дуг од 15000 дин за електричну енергију, видети неки локални „Деда мраз“ и улепшати им престојеће новогодишње празнике.
 


# Алексинац општина управни одбор Ражањ Слађан Миловановић слепи Савез слепих и слабовидих Милан Стошић Катарина Јанковић Деда Мраз
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима