Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удружење „Супер жене“ из Тешице: две године успешног рада

rss

28.03.2016. Текст и фото: Томислав Брзаковић

Удружење „Супер жене“ из Тешице, на скроман начин, обележиле двогодишњицу свог рада од оснивања. Међу многобројим активностима, на очувању рукотворина из домаће радиности, оствариле су успех за „памћење“.

Удружење „Супер жене“ из Тешице: две године успешног рада

Прошле године 21. новембра 2015. биле су гошће на РТС-у, у емисији „Жикина шареница“. Представљале су не само Тешицу, него алексиначко Поморавље.

Њихове радове из домаће радиности и припремање заборављених јела, могли су да виде сви гледаоци на Планети.

Удружење „Супер жене“ из Тешице, једног од највећих насеља у алексиначком Поморављу, у суботу 19. марта 2016. године, на скроман начин су обележиле двогодишњицу свог рада од оснивања. Међу званицама, били су представници Општине, Центра за Социјални рад, Дома за ометене у развоју у Кулини, Удружења жена из Алексинца, Кормана као и представника Месне заједнице. Међу њима био је и писац ових редова.

Председница Удружења „Супер жене“, Мира Богдановић, изразила је задовољство, што су се сви одазвали њиховом позиву, да својим присуством, увеличају овај тренутак, обеле-жавања годишњице њиховог рада од оснивања пре две године. Затим се у кратким цртама осврнула на неке од значајнијих активности, које су имали у протеклој години. То су како је нагласила, пре свега дружење и добра сарадња са Етно удружењем Корман - 2 из Кормана, Друштвом за развој креативности из Алексинца, које им је својевремено дало подршку приликом оснивања. Затим са Геронтолошким центром „Јеленац“, оделење у Тешици, Домом у Кулини, Општином, Центром за социјални рад и другим.

Прошле године су организовале једну успешну хуманитарну акцију. Посетиле су децу ометену у развоју у Кулини и поклонили им одећу, обућу, играчке и слаткише. Са њима су провели у дружењу читаво пре подне. Учествовале су и на свим Манифестацијама у окружењу, са својим рукотворинама из домаће радиности. Трајни „печат“ за „памћење“ оставило је њихово учешће 21. новембра 2015. Године, када су на РТС-у биле гошће у „Жикиној шареници“. Нису представљале само Месне заједнице Тешице и Грејача, већ нашу Општину са свих 72 насеља. Њихове радове из домаће радиности и прпремљена давно заборављена јела, могли су да виде сви гледаоци на Планети.

У име СО Алексинац, огласио се Драган Јовановић, начелник за финансије, који је похвалио рад Удружења „Супер жене“, истакавши да они веома цене то што раде и да их подржавају у својим активностима, одређеним финансијским средствима. У име Друштва за развој креативности из Алексинца, говорио је Драган Ристић. Он је истакао да је сарадња ових Удружења у Општини, веома добра, а да ће у наредном периоду бити још плодоноснија, јер се уводе новине у њиховом раду. Али о томе нешто више други пут.


# Драган Ристић Тешица Томислав Брзаковић удружења грађана Корман Драган Јовановић СО Алексинац Супер жена Тешица Мира Богдановић Супер жене
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима