Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Udruženje „Super žene“ iz Tešice: dve godine uspešnog rada

rss

28.03.2016. Tekst i foto: Tomislav Brzaković

Udruženje „Super žene“ iz Tešice, na skroman način, obeležile dvogodišnjicu svog rada od osnivanja. Među mnogobrojim aktivnostima, na očuvanju rukotvorina iz domaće radinosti, ostvarile su uspeh za „pamćenje“.

Udruženje „Super žene“ iz Tešice: dve godine uspešnog rada

Prošle godine 21. novembra 2015. bile su gošće na RTS-u, u emisiji „Žikina šarenica“. Predstavljale su ne samo Tešicu, nego aleksinačko Pomoravlje.

Njihove radove iz domaće radinosti i pripremanje zaboravljenih jela, mogli su da vide svi gledaoci na Planeti.

Udruženje „Super žene“ iz Tešice, jednog od najvećih naselja u aleksinačkom Pomoravlju, u subotu 19. marta 2016. godine, na skroman način su obeležile dvogodišnjicu svog rada od osnivanja. Među zvanicama, bili su predstavnici Opštine, Centra za Socijalni rad, Doma za ometene u razvoju u Kulini, Udruženja žena iz Aleksinca, Kormana kao i predstavnika Mesne zajednice. Među njima bio je i pisac ovih redova.

Predsednica Udruženja „Super žene“, Mira Bogdanović, izrazila je zadovoljstvo, što su se svi odazvali njihovom pozivu, da svojim prisustvom, uveličaju ovaj trenutak, obele-žavanja godišnjice njihovog rada od osnivanja pre dve godine. Zatim se u kratkim crtama osvrnula na neke od značajnijih aktivnosti, koje su imali u protekloj godini. To su kako je naglasila, pre svega druženje i dobra saradnja sa Etno udruženjem Korman - 2 iz Kormana, Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, koje im je svojevremeno dalo podršku prilikom osnivanja. Zatim sa Gerontološkim centrom „Jelenac“, odelenje u Tešici, Domom u Kulini, Opštinom, Centrom za socijalni rad i drugim.

Prošle godine su organizovale jednu uspešnu humanitarnu akciju. Posetile su decu ometenu u razvoju u Kulini i poklonili im odeću, obuću, igračke i slatkiše. Sa njima su proveli u druženju čitavo pre podne. Učestvovale su i na svim Manifestacijama u okruženju, sa svojim rukotvorinama iz domaće radinosti. Trajni „pečat“ za „pamćenje“ ostavilo je njihovo učešće 21. novembra 2015. Godine, kada su na RTS-u bile gošće u „Žikinoj šarenici“. Nisu predstavljale samo Mesne zajednice Tešice i Grejača, već našu Opštinu sa svih 72 naselja. Njihove radove iz domaće radinosti i prpremljena davno zaboravljena jela, mogli su da vide svi gledaoci na Planeti.

U ime SO Aleksinac, oglasio se Dragan Jovanović, načelnik za finansije, koji je pohvalio rad Udruženja „Super žene“, istakavši da oni veoma cene to što rade i da ih podržavaju u svojim aktivnostima, određenim finansijskim sredstvima. U ime Društva za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, govorio je Dragan Ristić. On je istakao da je saradnja ovih Udruženja u Opštini, veoma dobra, a da će u narednom periodu biti još plodonosnija, jer se uvode novine u njihovom radu. Ali o tome nešto više drugi put.

Komentara: 2


# Dragan Ristić Tešica Tomislav Brzaković udruženja građana Korman Dragan Jovanović SO Aleksinac Super žena Tešica Mira Bogdanović Super žene
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-1)

  Svasta 28.03.2016.
  Pre bi reko da je ovo OO SNS.

 • (+6) (-1)

  POLOCIJA 30.03.2016.
  KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA IDETE U POLICIJU.
  MEN BI BILO SRAMOTA DA IDEM PO SLAVLJA DA JEDEM ZA TUDJE PARE. EJ POSLANICI I FUNKCIJONERI STA STE SPALI DA IDETE PO POLOCIJU


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima