Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трогодишњица оснивања удружења „Супер жене“ из Тешице

rss

22.05.2017. Текст и фото: Томислав Брзаковић

На општинском такмичењу лане у прављењу ајвара, освојиле прво место. Поред златних медаља и пехара, као награду добиле Мини електрични шпорет.
На манифестацији „Изађи ми на теглу“, на Златибору, од 20 екипа из Србије, биле четврте, за најуређенији штанд пете и за највеселију екипу освојиле Златне медаље.

Трогодишњица оснивања удружења „Супер жене“ из Тешице

Удружење „Супер жене“ из Тешице у алексиначкој Општини, на пригодан начин 13. маја 2017, прославило је трогодишњицу свог оснивања и рада. Поред својих чланова, били су и представници локалне Самоуправе и Месне заједнице. Иначе, Удружење је основано марта месеца 2014, захваљујући великом ангажовању Слободанке Павковић, и још неколико жена које данас чине костур Удружења и тимским радом нижу успехе. Осим тога постају незаобилазан субјекат, свих активности не само у Тешици, Општини, већ Региону и Републици. Успесима не повећавају само свој рејтинг већ и углед свог села.

У досадашњем раду, показале су не само своју хуманост, већ знање и умеће у кулинарству, српској националној кухињи, стваралаштву у изради традиционалних ручних радова. О успесима Удружења „Супер жене“ из Тешице, говорила је председница Мира Богдановић, (на слици трећа с десна), која је између осталог рекла:

- За све време нашег постојања и рада, имале смо доста активности. Ја ћу набројати само неке по мени најважније, које су се десиле у трећој години. Свакако то је учешће на општинском такмичењу у Алексинцу, лане када смо у прављењу домаћег ајвара, победиле. Поред златних медаља и Пехара, као награду добиле смо Мини електрични шпорет. Освајањем Првог места квалификовале смо се за Републичко такмичење, „Изађи ми на теглу“, одржаном на Златибору. Од 20 екипа из Србије, заузеле смо високо 4-то место, биле међу првих пет по уређењу штанда - каже Мира и додаје:

- Највеће изненађење за све учеснике, па и нас, је по оцени стручног Жирија, додела Златне медаље, нашој екипи као највеселијој на манифестацихји „Изађи ми на теглу“.

Иначе, по њеним речима, поред такмичења у прављењу ајвара, вредне руке домаћица, чланице Удружења, своје умеће показале су на пекарским данима, фестивалу меда у оквиру обечлежавања Дани општине Алексинац, затим на Манифестацији „Банице“ у Белој Паланци, у Кулини на свечаном отварању новог павиљона „Пинк“ за одрасле, коме је присуствовао и Министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин.

На крају додајмо још један детаљ, који је истакла главни заговорник оснивања Удружења „Супер жене“, Слободанка Павковић (на горњој слици трећа с лева). За успехе које остварују, заслуге припадају локалној самоуправи и Месној заједници, које им осим подршке, пружају материјалну и финансијску помоћ, без које неби било значајнијег успеха.


# Тешица Александар Вулин фестивал Златибор Супер жена Тешица Мира Богдановић Супер жене Слободанка Павковић
@VulinAleksandar @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима