Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Trogodišnjica osnivanja udruženja „Super žene“ iz Tešice

rss

22.05.2017. Tekst i foto: Tomislav Brzaković

Na opštinskom takmičenju lane u pravljenju ajvara, osvojile prvo mesto. Pored zlatnih medalja i pehara, kao nagradu dobile Mini električni šporet.
Na manifestaciji „Izađi mi na teglu“, na Zlatiboru, od 20 ekipa iz Srbije, bile četvrte, za najuređeniji štand pete i za najveseliju ekipu osvojile Zlatne medalje.

Trogodišnjica osnivanja udruženja „Super žene“ iz Tešice

Udruženje „Super žene“ iz Tešice u aleksinačkoj Opštini, na prigodan način 13. maja 2017, proslavilo je trogodišnjicu svog osnivanja i rada. Pored svojih članova, bili su i predstavnici lokalne Samouprave i Mesne zajednice. Inače, Udruženje je osnovano marta meseca 2014, zahvaljujući velikom angažovanju Slobodanke Pavković, i još nekoliko žena koje danas čine kostur Udruženja i timskim radom nižu uspehe. Osim toga postaju nezaobilazan subjekat, svih aktivnosti ne samo u Tešici, Opštini, već Regionu i Republici. Uspesima ne povećavaju samo svoj rejting već i ugled svog sela.

U dosadašnjem radu, pokazale su ne samo svoju humanost, već znanje i umeće u kulinarstvu, srpskoj nacionalnoj kuhinji, stvaralaštvu u izradi tradicionalnih ručnih radova. O uspesima Udruženja „Super žene“ iz Tešice, govorila je predsednica Mira Bogdanović, (na slici treća s desna), koja je između ostalog rekla:

- Za sve vreme našeg postojanja i rada, imale smo dosta aktivnosti. Ja ću nabrojati samo neke po meni najvažnije, koje su se desile u trećoj godini. Svakako to je učešće na opštinskom takmičenju u Aleksincu, lane kada smo u pravljenju domaćeg ajvara, pobedile. Pored zlatnih medalja i Pehara, kao nagradu dobile smo Mini električni šporet. Osvajanjem Prvog mesta kvalifikovale smo se za Republičko takmičenje, „Izađi mi na teglu“, održanom na Zlatiboru. Od 20 ekipa iz Srbije, zauzele smo visoko 4-to mesto, bile među prvih pet po uređenju štanda - kaže Mira i dodaje:

- Najveće iznenađenje za sve učesnike, pa i nas, je po oceni stručnog Žirija, dodela Zlatne medalje, našoj ekipi kao najveselijoj na manifestacihji „Izađi mi na teglu“.

Inače, po njenim rečima, pored takmičenja u pravljenju ajvara, vredne ruke domaćica, članice Udruženja, svoje umeće pokazale su na pekarskim danima, festivalu meda u okviru obečležavanja Dani opštine Aleksinac, zatim na Manifestaciji „Banice“ u Beloj Palanci, u Kulini na svečanom otvaranju novog paviljona „Pink“ za odrasle, kome je prisustvovao i Ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Na kraju dodajmo još jedan detalj, koji je istakla glavni zagovornik osnivanja Udruženja „Super žene“, Slobodanka Pavković (na gornjoj slici treća s leva). Za uspehe koje ostvaruju, zasluge pripadaju lokalnoj samoupravi i Mesnoj zajednici, koje im osim podrške, pružaju materijalnu i finansijsku pomoć, bez koje nebi bilo značajnijeg uspeha.

Komentara: 0


# Tešica Aleksandar Vulin Zlatibor Super žena Tešica Mira Bogdanović Super žene Slobodanka Pavković
@VulinAleksandar @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima