Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Родитељи страхују и очекују да ће деца ускоро опет учити од куће

rss

01.09.2020. Јужне вести

1. септембар ове године другачији је од свих претходних - основци су се са маскама и уз подршку родитеља који су их и на путу до школе учили како да се заштите од вируса, данас вратили у школске клупе. Највише страхују родитељи најмлађих којима је данас био први дан у школи, а већина очекује да нови систем рада неће потрајати дуго и да ће малишани за месец дана опет учити од куће.

Фото: архива

Школе су се претходних дана припремале како би деца данас пошла безбедно у школу и како би им обезбедили сигурно и безбедно окружење за њихово одрастање, образовање и васпитање. Ипак, већина родитеља сматра да није могуће одржати дисциплину дуго, јер су у питању деца млађег узраста, те зато већина њих и страхује.

Ми смо сви збуњени, уплашени, не знамо како ће ово да изгледа и не верујем да ће дуго да траје, јер немогуће је децу држати под маскама и одржати ту дисциплину. Мислим да ће за месец дана да се врате на онлајн наставу - каже мајка.

Почетак је стресан и учитељима и наставницима, јер је и њихова одговорност велика због короне. Распоред је амбициозан и захтеван, да практично наставници раде у две смене, а школа од 8 ујутру до 20 сати увече, те делује као да две школе раде у једној.

Овакав режим рада захтева потпуну прецизност и дисциплину и наставника и родитеља - истиче.

Нови режим рада школа ће се контролисати на две недеље и након тога ће бити одлучено да ли ће ученици наставити да уче из учионица или од куће.

Извор


# школе коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима