Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Roditelji strahuju i očekuju da će deca uskoro opet učiti od kuće

rss

01.09.2020. Južne vesti

1. septembar ove godine drugačiji je od svih prethodnih - osnovci su se sa maskama i uz podršku roditelja koji su ih i na putu do škole učili kako da se zaštite od virusa, danas vratili u školske klupe. Najviše strahuju roditelji najmlađih kojima je danas bio prvi dan u školi, a većina očekuje da novi sistem rada neće potrajati dugo i da će mališani za mesec dana opet učiti od kuće.

Foto: arhiva

Škole su se prethodnih dana pripremale kako bi deca danas pošla bezbedno u školu i kako bi im obezbedili sigurno i bezbedno okruženje za njihovo odrastanje, obrazovanje i vaspitanje. Ipak, većina roditelja smatra da nije moguće održati disciplinu dugo, jer su u pitanju deca mlađeg uzrasta, te zato većina njih i strahuje.

Mi smo svi zbunjeni, uplašeni, ne znamo kako će ovo da izgleda i ne verujem da će dugo da traje, jer nemoguće je decu držati pod maskama i održati tu disciplinu. Mislim da će za mesec dana da se vrate na onlajn nastavu - kaže majka.

Početak je stresan i učiteljima i nastavnicima, jer je i njihova odgovornost velika zbog korone. Raspored je ambiciozan i zahtevan, da praktično nastavnici rade u dve smene, a škola od 8 ujutru do 20 sati uveče, te deluje kao da dve škole rade u jednoj.

Ovakav režim rada zahteva potpunu preciznost i disciplinu i nastavnika i roditelja - ističe.

Novi režim rada škola će se kontrolisati na dve nedelje i nakon toga će biti odlučeno da li će učenici nastaviti da uče iz učionica ili od kuće.

Izvor

Komentara: 0


# škole koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima