Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прва награда за наставницу из школе са Алексиначких Рудника на „Дигиталном часу“

rss

05.12.2016. Младен Јовановић

Основна школа „ Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику већ дуги низ година постиже запажене резултате на свим врстама конкурса и такмичењима где креативност наставника и ученика долази до изражаја.

Прва награда за наставницу из школе са Алексиначких Рудника на „Дигиталном часу“

Иако се ради о малој приградској школи, недалеко од Алексинца, са добијеним пројектом „ Школа будућности“ од стране Мајкрософт компаније и Министарства просвете, науке и технолошког развоја и са титулом једине „ Показне школе“ у Србији, рад школе је кренуо узлазном путањом.

Осморо алексиначких наставника освојило награде на овогодишњем републичком конкурсу "Дигитални час", за примену информационо-комуникационих технологија у настави. Прва награда Марија Петровић, Јасмина Марковић и Стеван Дачић из ОШ "Јован Јовановић Змај" Алексиначки Рудник, за рад из српског језика "Плава гробница". Трећа награда: Владан Младеновић, професор Гимназије са ученицима из Ражња за рад из физике "Хидростатички притисак – Стварни И виртуелни експерименти у изокренутој учионици”, Данијела Стефановић и Никола Бакић из ОШ "Вук Караџић" Житковац, одељење Моравац, за рад о здравој исхрани "Здраво живо" и Биљана Веселиновић и Светлана Богавац Ђорђевић из ОШ "Смех и суза" за рад из физике "Нацртај струју".
Конкурс традиционално организује Министарство за трговину, туризам и телекоуникације.

Поред бројних награда, прошле године имала је запажене резултате на конкурсу „Моћ воде“, у Мионици на „ Креативној чаролији“, треће место на конкурсу „ Дигитални час“ у категорији за млађе разреде да би сада, школске 2016/ 2017. године, професор Марија Петровић, освојила прву награду на „ Дигиталном часу“ својом припремом часа из Српског језика.

Наставни садржај везан за обраду песме „ Плава гробница“ Милутина Бојића замишљен је као путовање кроз прошлост ( времеплов) који би ученике уз помоћ савремене технологије, пакета Office 365, временске линије ChronoZoom, изокренуте учионице, Vym мапе ума, PowerPoint презентације, употребе мултимедијалног садржаја, апликација Tackk за израду постера итд. за тренутак пребацио у време Првог светског рата не би ли имали потпуни доживљај саме песме. Биографски подаци песника, историјска окосница, музичка подлога, исечци из документарног филма, истраживачки рад ученика у многоме су допринели успешној реализацији часа.

Направљена је корелација са многим предметима, чак и са драмском секцијом и испуњени су сви циљеви, испоштовани сви стандарди и постигнућа. Чак и ученици који раде према ИОП-у, су укључени у истраживачки рад. Техничку подршку пружили су педагог Јасмина Марковић и наставник биологије Стеван Дачић, што доказује да нема сујете међу колегама и да се негује тимски рад.

Из свега приложеног, закључује се да ова школа има диспозиције да буде једна од оних које су одличан пример добре праксе и од којих треба учити.


# Алексиначки Рудник Житковац школе Јован Јовановић Змај ОШ Данијела Стефановић Биљана Веселиновић Владан Младеновић Стеван Дачић Марија Петровић Јован Јовановић Вук Караџић Јасмина Марковић
@AlVladan @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима