Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прво и друго место на mBot турниру за ученике из Житковца

rss

18.06.2017. e-informatika.org

У организацији Библиотеке "Вук Караџић" из Алексинца одржан је mBot турнир са циљем да се ученици основних школа упознају са могућностима робота и саме роботике.

Прво и друго место на mBot турниру за ученике из Житковца

Све основне школе су преко пројекта "Битка за знање" добиле по 5 робота, док је библиотека обезбедила три платформе за кретање робота.

Турнир је организован на два нивоа: школски и општински.  

На школском нивоу учествовало је седам основних школа са територије општине Алексинац са преко 220 ученика. По два најбоља тима са школског такмичења обезбедило је пласман на општинско такмичење.

Општински ниво такмичења одржан је у Дому омладине и на њему је учествовало 13 тимова из 7 школа и то: "Стојан Живковић Столе" из Трњана, "Љупче Николић" из Алексинца, "Вожд Карађорђе" из Алексинца, "Вук Караџић" из Житковца, "Аца Синадиновић" из Лоћике, "Смех и суза" из Алексинца и "Јован Јовановић Змај" са Алексиначког рудника.

Освајачи прва три места су награђени пехарима, медаљама и дипломама док су сви остали учесници као и ментори награђени дипломама и захвалницама.

Најуспешнији учесници су:

1. место Лазар Дидић и Алекса Стојановић, ОШ "Вук Караџић" Житковац
2. место Алекса Аритоновић и Михајло Милић, ОШ "Вук Караџић Житковац
3. место Анђела Станковић и Лазар Ђокић, ОШ "Аца Синадиновић" Лоћика


# Љупче Николић ОШ Житковац Вожд Карађорђе ОШ Вук Караџић ОШ школе Јован Јовановић Змај ОШ Вук Караџић библиотека робот Смех и суза ОШ Стојан Живковић Столе ОШ информатика Јован Јовановић Аца Синадиновић ОШ Вук Караџић роботика Лазар Дидић Алекса Стојановић Алекса Аритоновић Михајло Милић Анђела Станковић Лазар Ђокић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима