Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Препуне чекаонице и кревети, грађани поручили "Нека види Вучић"

rss

01.12.2020.

Снимак који смо објавили пре неколико дана на коме се виде десетине људи, који збијени једни до других чекају на преглед у Општој болници у Алексинцу, болнички кревети на којима су и по 3 пацијента, рукавице и крв на поду и оронули зидови болничке зграде - сцене су из видео снимка насталог у алексиначкој болници који се шири друштвеним мрежама, а који је стигао и до портала Јужне вести.

Фото: Фејсбук / АТД - Општа болница Алексинац

Зашто долази до гужви и каква је ситуација у алексиначкој Болници, новинари Јужних вести су питали директора ове болнице Горана Видића, али он није одговорио до објављивања текста.

Неколико дана на друштвеним мрежама виралан је овај видео запис, а грађанин који је његов аутор каже да га је направио телефоном у алексиначкој Општој болници, на одељењу АТД, те да је тиме желео да покаже жалосну слику ситуације у којој народ треба да се лечи.

Кад сам ушао унутра, то је застрашујући ходник пун људи, један до другог. Врата широм отворена где се људима даје инфузија и то леже по двоје и троје на једном кревету. Унутра смрди и ужасно је прљаво. Зграда се рони и малтер отпада са зидова - препричава аутор снимка.

На снимку се, између осталог, види и да су се редови из чекаонице проширили и на болничке собе, те да људи чекају на преглед поред постеља у којима пацијенти примају терапију.

Како тврди сам аутор снимка, њему је потврђен вирус корона због чега се јавио у Општу болницу у Алексинцу да га прегледа лекар и да му одреди терапију лечења. На преглед је, додаје, чекао 3 дана.

Фото: Фејсбук / АТД - Општа болница Алексинац

Он сведочи да је у болничким просторијама лоша хигијена.

Ушао сам у други ходник, тамо је био кревет и у њему старија жена прима инфузију док јој ћерка придржава боцу. Док су јој тражили вену рука јој је прокрварила. Крв се види на поду, а ту нема ко да чисти. У трећој просторији девојка није могла да скине чизме, па тако лежи на кревету и прима инфузију. То је нешто грозно и жалосно - каже грађанин.

За медицинске сестре и болничарке у овој здравственој установи каже да су пожртвоване и да пружају помоћ људима, али да од надлежних очекује решење којим би се побољшали услови у алексиначкој Општој болници.

Нека види Вучић што прави Београд на води - поручују грађани на снимку.

Новинари Јужних вести покушали су на више начина да добију коментар од директора Опште болнице у Алексинцу Горана Видића, али до објављивања текста његови одговори нису стигли.

 

Извор


# Општа болница Горан Видић Јужне вести коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима