Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prepune čekaonice i kreveti, građani poručili "Neka vidi Vučić"

rss

01.12.2020.

Snimak koji smo objavili pre nekoliko dana na kome se vide desetine ljudi, koji zbijeni jedni do drugih čekaju na pregled u Opštoj bolnici u Aleksincu, bolnički kreveti na kojima su i po 3 pacijenta, rukavice i krv na podu i oronuli zidovi bolničke zgrade - scene su iz video snimka nastalog u aleksinačkoj bolnici koji se širi društvenim mrežama, a koji je stigao i do portala Južne vesti.

Foto: Fejsbuk / ATD - Opšta bolnica Aleksinac

Zašto dolazi do gužvi i kakva je situacija u aleksinačkoj Bolnici, novinari Južnih vesti su pitali direktora ove bolnice Gorana Vidića, ali on nije odgovorio do objavljivanja teksta.

Nekoliko dana na društvenim mrežama viralan je ovaj video zapis, a građanin koji je njegov autor kaže da ga je napravio telefonom u aleksinačkoj Opštoj bolnici, na odeljenju ATD, te da je time želeo da pokaže žalosnu sliku situacije u kojoj narod treba da se leči.

Kad sam ušao unutra, to je zastrašujući hodnik pun ljudi, jedan do drugog. Vrata širom otvorena gde se ljudima daje infuzija i to leže po dvoje i troje na jednom krevetu. Unutra smrdi i užasno je prljavo. Zgrada se roni i malter otpada sa zidova - prepričava autor snimka.

Na snimku se, između ostalog, vidi i da su se redovi iz čekaonice proširili i na bolničke sobe, te da ljudi čekaju na pregled pored postelja u kojima pacijenti primaju terapiju.

Kako tvrdi sam autor snimka, njemu je potvrđen virus korona zbog čega se javio u Opštu bolnicu u Aleksincu da ga pregleda lekar i da mu odredi terapiju lečenja. Na pregled je, dodaje, čekao 3 dana.

Foto: Fejsbuk / ATD - Opšta bolnica Aleksinac

On svedoči da je u bolničkim prostorijama loša higijena.

Ušao sam u drugi hodnik, tamo je bio krevet i u njemu starija žena prima infuziju dok joj ćerka pridržava bocu. Dok su joj tražili venu ruka joj je prokrvarila. Krv se vidi na podu, a tu nema ko da čisti. U trećoj prostoriji devojka nije mogla da skine čizme, pa tako leži na krevetu i prima infuziju. To je nešto grozno i žalosno - kaže građanin.

Za medicinske sestre i bolničarke u ovoj zdravstvenoj ustanovi kaže da su požrtvovane i da pružaju pomoć ljudima, ali da od nadležnih očekuje rešenje kojim bi se poboljšali uslovi u aleksinačkoj Opštoj bolnici.

Neka vidi Vučić što pravi Beograd na vodi - poručuju građani na snimku.

Novinari Južnih vesti pokušali su na više načina da dobiju komentar od direktora Opšte bolnice u Aleksincu Gorana Vidića, ali do objavljivanja teksta njegovi odgovori nisu stigli.

 

Izvor

Komentara: 2


# Opšta bolnica Goran Vidić Južne vesti koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+27) (-)

  Neće Vidić ni da se pojavi 01.12.2020.
  Nema on .... za to sNs-ovski bot! Zaraženi doktori internog, hirurgije... oN ćuti! Bolnica u haosu, oN ćuti! Važna je fotelja.
  preCednik Opštine ćuti! A ne, ne ćuti, oN osudjuje napad na Vučića, grdjane ko šiša...pa šta ako ima bolesnih, važno je da on sedi u fot.
  DNO DNA STE!!!!!

 • (+20) (-1)

  111 04.12.2020.
  Krivi su Djilas i Solak. Jeremic nije kriv on je u svadji sa Djilasom. Ali ovaj Djilas..on je bre ukrao 300 miliona eu. E zato je ovako????? A kriva je i Seka Sablic i Dragan Bjelogrlic. O njima Skupstina treba da vodi jos vecu raspravu. E da nije njih nebi bili ovakvi i da se ovako lece ljudi. A tu je i Dzeki..I on mozda jadan ima koronu..


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima