Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо родитеља мале Анастасије

rss

20.04.2015.

Као родитељи изненађени смо храброшћу просветних радника ОШ "Љупче Николић".

Отворено писмо родитеља мале Анастасије

Уместо да људи, који нам децу требају научити моралним нормама, признају грешку, и потруде се да исту исправе, тако да се слично више не понови, спремни су да безочно говоре неистину и свале кривицу на нас. Апсолутно нам је несхватљиво, како, уопште могу одговорна лица из горе поменуте школе, да праве алузије у јавном деманту, на покушај да нашем детету обезбедимо најнормалније школовање, из којих произлази проблем детета да би смо привукли медијску пажњу.

Најсрећнији би смо били да се ништа од овога није десило. Али њихов поступак је толико нељудски, неморалан и безобразан, зато ћемо се потрудити да јавности објаснимо све околности, тако, да вам буде потпуно јасно са каквим особама имамо посла у овом случају.

Што се тиче прве и друге тачке њиховог објашњења, тачно је да нисмо у секретаријату школе. Зато што дотле никад нисмо ни стигли. Због специфичности које са собом носи здравствено стање нашег детета, прво смо се обратили педагогу школе да би објаснили цео случај. Да би добили одговор да су већ упознати са случајем (одакле, и ко то има право да упозорава унапред школске раднике на наше дете) те да би најбоље било да дете упишемо у Вожд Карађорђе, јер су тамо бољи услови, постоји рампа 8 која нашем детету није потребна) и, најважније, дошли смо до степеница: педагог нам је предочио да су степенице у њиховој школи стрме, да су деца немирна и да неко може да је гурне и недај боже повреди.

Ми као родитељи смо свесни степеница, али степенице постоје у свакој другој школи и то за наше дете неће бити никакав проблем, јер смо ми ту да помогнемо. Тачније, и да су учионице на десетом спрату ми ћемо бити ту да детету помогнемо и омогућимо адекватно школовање.

Што се тиче деманта педагога школе да нас није упутио на другу школу, ми цитирамо његове речи „Када лифт буде прорадио, ви ваше дете можете да пребаците у нашу школу“. Мислимо да је то исувише јасно шта је тиме рекао. На наше постављено питање да ли неко у овој школи може да помогне нашем детету, да јој се нађе кака јој је то потребно, он је одговорио „нажалост, нема“. И зашто би ми после таквог одговора отишли у секреријат школе и уписали наше дете.

Страшно нам је жао да смо наишли на овакав пријем, а реакцијом руководства школе и класификовањем целог случаја као измишљотине, смо у најмању руку запрепашћени. Читајући одговор школе страшно смо се потресли, као да није довољно што пролазимо кроз све ово, већ неко тврди да није никад рекао оно што нам је у очи речено. Због замишљеног елитног става школских радника и чувања позиција, праве нас као родитеље лажовима.

Све ово је велика срамота за установу која је некад стварно вредела нешто, а сада нисмо сигурни да нам неко васпитава дете у таквом духу.

Ми смо своје рекли, немамо чега да се стидимо и бранимо, а остали нека своје увреде и лажи носе на савести и својој части.

 


# Љупче Николић ОШ школе Анастасија Ђурић посебне потребе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима