Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Проблеми са уписом детета са посебним потребама у ОШ Љупче Николић

rss

03.04.2015. Д. Остојић

Нашој редакцији се јавила породица Ђурић и испричали су нам да су доживели озбиљну непријатност приликом уписа детета у ОШ "Љупче Николић"

Проблеми са уписом детета са посебним потребама у ОШ Љупче Николић
Дискретно нам је сугерисано да је наше дете у тој школи непожељно.

"Наше дете је рођено са дијагнозом болести која је резултовала проблем отежаног ходања. Редовном терапијом и бригом о детету успели смо да постигнемо велике успехе, како у њеном физичком тако и психичком развоју. Дете уредно похађа наставу у предшколској установи и сада када је дошло време за упис у први разред одлучили смо да изаберемо школу Љупче Николић. Приликом разговора са надлежнима у школи доживели смо једну врсту понижења. Дискретно нам је сугерисано да је наше дете у тој школи непожељно. Препоручили су ми да га упишем у другу локалну школу, Вожд Карађорђе. То су правдали причом да у школи Љупче Николић имају јако стрме степенице и да је то небезбедно за кретање нашег детета. Такође нам је речено и да су деца у тој школи јако немирна, па може да се деси да је неко дете у том немирлуку одгурне и повреди. Чак је и једна учитељица пред децом јавно рекла да они избегавају да уписују децу са посебним потребама у школу Љупче Николић."

"Био сам јако револтиран свиме што сам чуо, па сам затражио разговор са директором школе. Када је директор видео да сам љут, боље рећи бесан, понудио је да он посредује у решавању проблема и да ће он лично да се заложи да се наше дете упише у школу. Ми смо након доживљене непријатности били јако повређени као родитељи и одлучили смо дете да упишемо у школу Вожд Карађорђе, а о свему овоме да обавестимо јавност како друга деца са посебним потребама не би имала сличне проблеме попут нас." истиче Андрија Ђурић из Алексинца, отац мале Анастасије.

Како бисмо чули и званичан одговор из школе Љупче Николић, послали смо имејл на званичну адресу, са следећим питањима.

1. Да ли ОШ Љупче Николић свесно или несвесно не жели да уписује децу са посебним потребама?
2. Да ли постоје грађевинске баријере због којих су та деца мање пожељна у вВашој школи?
3. Какав је ваш званичан коментар на цео овај немили догађај о коме нас је обавестила породица Анастасије Ђ.

Одговоре које будемо добили, објавићемо у оригиналу.

 


# Љупче Николић ОШ деца школе Анастасија Ђурић посебне потребе Андрија Ђурић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима