Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Ниш-Експрес“ увео новине у приградском саобраћају на територији алексиначке Општине

rss

04.06.2017. Текст и фото: Томислав Брзаковић

Уведене нове аутобуске линије. Стајалишта видно истакнута. Цене превоза усклађење са платежном моћи грађана.

„Ниш-Експрес“ увео новине у приградском саобраћају на територији алексиначке Општине

У циљу побољшања услуга превоза и комфора, на територији општине Алексинац, уведене су нове аутобуске линије у приградском саобраћају. О томе се побринуо „Ниш - Експрес“, који се превозом путника у јавном и друмском саобраћају, бави готово 65 година и ужива велики реноме у земљи и иностранству.

Нове аутобуске линије, уведене су на релацији: Тешица - Алексинац - Ал. Рудник, Трњане - Алексинац - Ал. Рудник, Прћиловица - Алексинац - Ал. Рудник и Вакуп - Алексинац - Ал. Рудник.

Отворена су и нова аутобуска стајалишта, кроз сва насеља где пролазе аутобуси. На сваком стајалишту видно је истакнут ред вожње, ценовник појединачних и месечних карата за запослене и ученике. Ту је неизбежна и мапа три тарифне зоне на које је подељена територија, алексиначке Општине.

У Првој зони су: - Ал. Рудник, Прћиловица, Моравац, Ал. Бујмир, Глоговица, Вакуп и Краљево. У Другој су: Бобовиште, Доњи Адровац, Доње Сухотно, Лужане, Катун и Суботинац и у Трећој су: - Ћићина, Трњане, Горњи Адровац, Горње Сухотно, Тешица и Катун.

Цене превоза појединачних и месечних карата за запослене и ученике, су значајно снижене и прилагођене платежној моћи грађана. Тако нпр. месечна карта Прћиловица–Алексинац, за запослене износи 1.500, а ученике 1.200 динара. Лужане–Алексинац цена је 3.000 односно 2.500, или Тешица–Алексинац је 3.500 односно 3.000 за ђаке. Цене појединачних карата – Прћиловица, Моравац и Краљево су по 40, Лужане 80, Трнање 100 и Тешица 120 динара, као најудаљенија. Такође су и цене појединачних и месечних карата снижене и на свим осталим релацијама на територији општине Алексинац.

Иначе, аутобуси који су намењени превозу путника, на територији Алексинца, су познате марке светских произвођача: „Мерцедеса“, “Мана“ и „Неоплана“. Међутим, за превоз грађана на новим аутобуским линијама, ангажовани су климатизовани аутобуси мањег капацитета WV и CITY, нископодни са широким вратима, прилагођени безбедном уласку и изласку путника. За ове аутобусе „Ниш-Експрес“ је уложио око пола милиона евра.

Увођењем нових аутобуских линија, у локалној самоуправи су више него задовољни. А и житељи алексиначког Поморавља су одахнули. Њихове муке које су их годинама притискале, када су требали да обаве неке послове у Алексинцу су нестале. Додуше, многи су користили превоз на релацији Ниш–Тешица–Алексинац–Витковац и обратно. Али, могли су само до аутобуске станице ван града, а затим пешице по километар два до одредишта где су кренули.

Сада, како нам неки у разговору рекоше, све иде као по лоју јер некима аутобуси стају испред куће, као наручени. А један од њих је и ваш извештач. Са друге стране, како су истакли, ови аутобуси до Ал. Рудника и обратно пролазе кроз центар града, па им је, такорећи, све на дохват руке. Било да је у питању општина, катастар, пореска управа, суд, јавни бележник или лекарски прегледи у болници.

На крају, шта рећи осим „капу доле“ „Ниш-Експресу“, за увођење нових аутобуских линија у општини Алексинац, у циљу што безбеднијег превоза путника.

 

Коментара: 3


# Ниш експрес превоз Алексиначки Рудник Моравац Прћиловица Тешица Катун Горњи Адровац Краљево Вакуп Доњи Адровац Суботинац аутобус Доње Сухотно Лужане Трњане Пореска Управа Горње Сухотно
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-3)

  djosa 04.06.2017.
  ma icepili se od uslugu godinama su drali sa cenama sad se setili

 • (+7) (-2)

  nena 05.06.2017.
  Da da...kako da ne... klimatizovani su..al juče. ..jedino ako soferi ne uključuju grejanje. ..jos ako imate sreće da vas voze šoferi pred penziju koji ne znaju ni kartu da otkucaju... a i kasne i ne poštuju red vožnje

 • (+6) (-)

  ceca 27.09.2017.
  Sva sela su naveli,sem Bradaraca u kome su mestani Bradarca potpuno degradirani. U letnjem periodu kada djaci ne idu u skolu,ne postoji prevoz,kao da smo u planini,znaci nemamo nikakav prevoz.Ovo je sramota,ne isplati im se,a Opstina??? Zamislite selo bez javnog prevoza!!!! Bradara je izolovan u svakom pogledu,pitam se samo sta misli grad o tome?????


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима