Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Ниш-Експрес“ увео новине у приградском саобраћају на територији алексиначке Општине

rss

04.06.2017. Текст и фото: Томислав Брзаковић

Уведене нове аутобуске линије. Стајалишта видно истакнута. Цене превоза усклађење са платежном моћи грађана.

„Ниш-Експрес“ увео новине у приградском саобраћају на територији алексиначке Општине

У циљу побољшања услуга превоза и комфора, на територији општине Алексинац, уведене су нове аутобуске линије у приградском саобраћају. О томе се побринуо „Ниш - Експрес“, који се превозом путника у јавном и друмском саобраћају, бави готово 65 година и ужива велики реноме у земљи и иностранству.

Нове аутобуске линије, уведене су на релацији: Тешица - Алексинац - Ал. Рудник, Трњане - Алексинац - Ал. Рудник, Прћиловица - Алексинац - Ал. Рудник и Вакуп - Алексинац - Ал. Рудник.

Отворена су и нова аутобуска стајалишта, кроз сва насеља где пролазе аутобуси. На сваком стајалишту видно је истакнут ред вожње, ценовник појединачних и месечних карата за запослене и ученике. Ту је неизбежна и мапа три тарифне зоне на које је подељена територија, алексиначке Општине.

У Првој зони су: - Ал. Рудник, Прћиловица, Моравац, Ал. Бујмир, Глоговица, Вакуп и Краљево. У Другој су: Бобовиште, Доњи Адровац, Доње Сухотно, Лужане, Катун и Суботинац и у Трећој су: - Ћићина, Трњане, Горњи Адровац, Горње Сухотно, Тешица и Катун.

Цене превоза појединачних и месечних карата за запослене и ученике, су значајно снижене и прилагођене платежној моћи грађана. Тако нпр. месечна карта Прћиловица–Алексинац, за запослене износи 1.500, а ученике 1.200 динара. Лужане–Алексинац цена је 3.000 односно 2.500, или Тешица–Алексинац је 3.500 односно 3.000 за ђаке. Цене појединачних карата – Прћиловица, Моравац и Краљево су по 40, Лужане 80, Трнање 100 и Тешица 120 динара, као најудаљенија. Такође су и цене појединачних и месечних карата снижене и на свим осталим релацијама на територији општине Алексинац.

Иначе, аутобуси који су намењени превозу путника, на територији Алексинца, су познате марке светских произвођача: „Мерцедеса“, “Мана“ и „Неоплана“. Међутим, за превоз грађана на новим аутобуским линијама, ангажовани су климатизовани аутобуси мањег капацитета WV и CITY, нископодни са широким вратима, прилагођени безбедном уласку и изласку путника. За ове аутобусе „Ниш-Експрес“ је уложио око пола милиона евра.

Увођењем нових аутобуских линија, у локалној самоуправи су више него задовољни. А и житељи алексиначког Поморавља су одахнули. Њихове муке које су их годинама притискале, када су требали да обаве неке послове у Алексинцу су нестале. Додуше, многи су користили превоз на релацији Ниш–Тешица–Алексинац–Витковац и обратно. Али, могли су само до аутобуске станице ван града, а затим пешице по километар два до одредишта где су кренули.

Сада, како нам неки у разговору рекоше, све иде као по лоју јер некима аутобуси стају испред куће, као наручени. А један од њих је и ваш извештач. Са друге стране, како су истакли, ови аутобуси до Ал. Рудника и обратно пролазе кроз центар града, па им је, такорећи, све на дохват руке. Било да је у питању општина, катастар, пореска управа, суд, јавни бележник или лекарски прегледи у болници.

На крају, шта рећи осим „капу доле“ „Ниш-Експресу“, за увођење нових аутобуских линија у општини Алексинац, у циљу што безбеднијег превоза путника.

 


# Ниш експрес превоз Алексиначки Рудник Моравац Прћиловица Тешица Катун саобраћај Горњи Адровац Бобовиште Краљево Вакуп Доњи Адровац Суботинац аутобус Доње Сухотно Лужане Трњане Пореска Управа Горње Сухотно
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима