Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„Niš-Ekspres“ uveo novine u prigradskom saobraćaju na teritoriji aleksinačke Opštine

rss

04.06.2017. Tekst i foto: Tomislav Brzaković

Uvedene nove autobuske linije. Stajališta vidno istaknuta. Cene prevoza usklađenje sa platežnom moći građana.

„Niš-Ekspres“ uveo novine u prigradskom saobraćaju na teritoriji aleksinačke Opštine

U cilju poboljšanja usluga prevoza i komfora, na teritoriji opštine Aleksinac, uvedene su nove autobuske linije u prigradskom saobraćaju. O tome se pobrinuo „Niš - Ekspres“, koji se prevozom putnika u javnom i drumskom saobraćaju, bavi gotovo 65 godina i uživa veliki renome u zemlji i inostranstvu.

Nove autobuske linije, uvedene su na relaciji: Tešica - Aleksinac - Al. Rudnik, Trnjane - Aleksinac - Al. Rudnik, Prćilovica - Aleksinac - Al. Rudnik i Vakup - Aleksinac - Al. Rudnik.

Otvorena su i nova autobuska stajališta, kroz sva naselja gde prolaze autobusi. Na svakom stajalištu vidno je istaknut red vožnje, cenovnik pojedinačnih i mesečnih karata za zaposlene i učenike. Tu je neizbežna i mapa tri tarifne zone na koje je podeljena teritorija, aleksinačke Opštine.

U Prvoj zoni su: - Al. Rudnik, Prćilovica, Moravac, Al. Bujmir, Glogovica, Vakup i Kraljevo. U Drugoj su: Bobovište, Donji Adrovac, Donje Suhotno, Lužane, Katun i Subotinac i u Trećoj su: - Ćićina, Trnjane, Gornji Adrovac, Gornje Suhotno, Tešica i Katun.

Cene prevoza pojedinačnih i mesečnih karata za zaposlene i učenike, su značajno snižene i prilagođene platežnoj moći građana. Tako npr. mesečna karta Prćilovica–Aleksinac, za zaposlene iznosi 1.500, a učenike 1.200 dinara. Lužane–Aleksinac cena je 3.000 odnosno 2.500, ili Tešica–Aleksinac je 3.500 odnosno 3.000 za đake. Cene pojedinačnih karata – Prćilovica, Moravac i Kraljevo su po 40, Lužane 80, Trnanje 100 i Tešica 120 dinara, kao najudaljenija. Takođe su i cene pojedinačnih i mesečnih karata snižene i na svim ostalim relacijama na teritoriji opštine Aleksinac.

Inače, autobusi koji su namenjeni prevozu putnika, na teritoriji Aleksinca, su poznate marke svetskih proizvođača: „Mercedesa“, “Mana“ i „Neoplana“. Međutim, za prevoz građana na novim autobuskim linijama, angažovani su klimatizovani autobusi manjeg kapaciteta WV i CITY, niskopodni sa širokim vratima, prilagođeni bezbednom ulasku i izlasku putnika. Za ove autobuse „Niš-Ekspres“ je uložio oko pola miliona evra.

Uvođenjem novih autobuskih linija, u lokalnoj samoupravi su više nego zadovoljni. A i žitelji aleksinačkog Pomoravlja su odahnuli. Njihove muke koje su ih godinama pritiskale, kada su trebali da obave neke poslove u Aleksincu su nestale. Doduše, mnogi su koristili prevoz na relaciji Niš–Tešica–Aleksinac–Vitkovac i obratno. Ali, mogli su samo do autobuske stanice van grada, a zatim pešice po kilometar dva do odredišta gde su krenuli.

Sada, kako nam neki u razgovoru rekoše, sve ide kao po loju jer nekima autobusi staju ispred kuće, kao naručeni. A jedan od njih je i vaš izveštač. Sa druge strane, kako su istakli, ovi autobusi do Al. Rudnika i obratno prolaze kroz centar grada, pa im je, takoreći, sve na dohvat ruke. Bilo da je u pitanju opština, katastar, poreska uprava, sud, javni beležnik ili lekarski pregledi u bolnici.

Na kraju, šta reći osim „kapu dole“ „Niš-Ekspresu“, za uvođenje novih autobuskih linija u opštini Aleksinac, u cilju što bezbednijeg prevoza putnika.

 

Komentara: 3


# Niš ekspres prevoz Aleksinački Rudnik Moravac Prćilovica Tešica Katun saobraćaj Gornji Adrovac Bobovište Kraljevo Vakup Donji Adrovac Subotinac autobus Donje Suhotno Lužane Trnjane Poreska Uprava Gornje Suhotno
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-3)

  djosa 04.06.2017.
  ma icepili se od uslugu godinama su drali sa cenama sad se setili

 • (+7) (-2)

  nena 05.06.2017.
  Da da...kako da ne... klimatizovani su..al juče. ..jedino ako soferi ne uključuju grejanje. ..jos ako imate sreće da vas voze šoferi pred penziju koji ne znaju ni kartu da otkucaju... a i kasne i ne poštuju red vožnje

 • (+6) (-)

  ceca 27.09.2017.
  Sva sela su naveli,sem Bradaraca u kome su mestani Bradarca potpuno degradirani. U letnjem periodu kada djaci ne idu u skolu,ne postoji prevoz,kao da smo u planini,znaci nemamo nikakav prevoz.Ovo je sramota,ne isplati im se,a Opstina??? Zamislite selo bez javnog prevoza!!!! Bradara je izolovan u svakom pogledu,pitam se samo sta misli grad o tome?????


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima