Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Министар Зоран Ђорђевић посетио Алексинац

rss

28.08.2020.

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић данас је посетио Алексинац.

Министар Зоран Ђорђевић посетио Алексинац

Председник Општине, Далибор Радичевић, са својим сарадницима, дочекао је министра, затим је одржан и радни састанак у кабинету председника.

Министар Зоран Ђорђевић, председник Општине Далибор Радичевић и Ненад Станковић, председник Скупштине, свечано су отворили нову зграду Центра за социјални рад и одржали радни састанак са директорком Центра, Јасмином Николић.

Фото: Општина Алексинац

Министар је у току дана посетио и Ниш где је одговарао на питања новинара о девојчици која је злостављана у околини Алексинца. Како преносе Јужне вести, министар каже да је издао налог да Инспекција изађе на терен и утврди о чему се ради, иако није било индиција да има прекршаја или пропуста у раду Центра. И сада је и званично да пропуста, каже, није било.

Ради се о породици која је примала социјалну помоћ и била је позната Центру за социјални рад. Ради се о ромској породици и није било индиција да постоји индиција да ће се десити било шта у том неком правцу, нити је било било каквих примедби на понашање или на било какво кршење закона или насиља у тој породици. Центар за социјални рад је радио свој посао - појашњава министар.

Сигуран је да ће Тужилаштво подићи оптужницу против свих особа које су повезане са овим случајем и нада се да ће бити адекватно кажњени.

Мислим да морамо да пошаљемо јасну поруку, овде поготову када се ради о деци, да ту морамо као држава, као суд, да будемо ефикасни и да покажемо праву страну закона и да на тај начин казнимо све оне који су то починили и да тако пошаљемо јасну слику да такве ствари нећемо да праштамо и да сви они који раде такве ствари биће кажњени максимално у складу са законом - закључује Ђорђевић.

Да ли је било пропуста надлежних у случају подвођења малолетнице испитује и Заштитник грађана, а поступак контроле правилности и законитости рада тиче се и Министарства за рад и социјална питања и Центра за социјални рад у Алексинцу.

Извор: Општина Алексинац, Јужне вести


# председник општине Далибор Радичевић Центар за социјални рад Ненад Станковић Зоран Ђорђевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима