Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ministar Zoran Đorđević posetio Aleksinac

rss

28.08.2020.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević danas je posetio Aleksinac.

Ministar Zoran Đorđević posetio Aleksinac

Predsednik Opštine, Dalibor Radičević, sa svojim saradnicima, dočekao je ministra, zatim je održan i radni sastanak u kabinetu predsednika.

Ministar Zoran Đorđević, predsednik Opštine Dalibor Radičević i Nenad Stanković, predsednik Skupštine, svečano su otvorili novu zgradu Centra za socijalni rad i održali radni sastanak sa direktorkom Centra, Jasminom Nikolić.

Foto: Opština Aleksinac

Ministar je u toku dana posetio i Niš gde je odgovarao na pitanja novinara o devojčici koja je zlostavljana u okolini Aleksinca. Kako prenose Južne vesti, ministar kaže da je izdao nalog da Inspekcija izađe na teren i utvrdi o čemu se radi, iako nije bilo indicija da ima prekršaja ili propusta u radu Centra. I sada je i zvanično da propusta, kaže, nije bilo.

Radi se o porodici koja je primala socijalnu pomoć i bila je poznata Centru za socijalni rad. Radi se o romskoj porodici i nije bilo indicija da postoji indicija da će se desiti bilo šta u tom nekom pravcu, niti je bilo bilo kakvih primedbi na ponašanje ili na bilo kakvo kršenje zakona ili nasilja u toj porodici. Centar za socijalni rad je radio svoj posao - pojašnjava ministar.

Siguran je da će Tužilaštvo podići optužnicu protiv svih osoba koje su povezane sa ovim slučajem i nada se da će biti adekvatno kažnjeni.

Mislim da moramo da pošaljemo jasnu poruku, ovde pogotovu kada se radi o deci, da tu moramo kao država, kao sud, da budemo efikasni i da pokažemo pravu stranu zakona i da na taj način kaznimo sve one koji su to počinili i da tako pošaljemo jasnu sliku da takve stvari nećemo da praštamo i da svi oni koji rade takve stvari biće kažnjeni maksimalno u skladu sa zakonom - zaključuje Đorđević.

Da li je bilo propusta nadležnih u slučaju podvođenja maloletnice ispituje i Zaštitnik građana, a postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada tiče se i Ministarstva za rad i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Aleksincu.

Izvor: Opština Aleksinac, Južne vesti

Komentara: 0


# Dalibor Radičević Centar za socijalni rad Zoran Đorđević
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima