Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трагајући за биолошким родитељима посумњао да је једна од „несталих беба“

rss

25.12.2019. РТС

Афера „Нестале бебе“ већ читаву деценију потреса Србију. Родитељи не одустају од своје борбе, трагања за истином о деци која су званично мртворођена или преминула убрзо након рођења. Њима се све чешће придружују и деца која су усвојена и трагају за својим биолошким родитељима сумњајући да су део те приче.

Фото: архива

Млађан Радивојевић рођен је у марту 1981. године у Општој болници Крушевац. Одрастао је у Доњем Адровцу код Алексинца са сазнањем да је усвојен. Недавно је кренуо у потрагу за биолошким родитељима.

„Кренуо сам да тражим своју породицу, имам децу, и пошао сам да тражим мајку, да видим која је. Отишао сам у Центар за социјални рад, они су ми рекли да је била малолетница, да је ишла у школу у Крушевцу, Медицинску школу, и тамо се породила и тамо ме оставила“, каже Млађан Радивојевић.

Трагајући за родитељима из досијеа Центра за социјални рад до ког је дошао тек после помоћи Удружења за истину и правду о бебама, испоставило се да ти људи званично не постоје у матичним књигама.

„Стекли су се услови за подношење кривичне пријаве против Н. Н. лица из болнице, Матичне службе, из Центра за социјални рад из Алексинца због основане сумње са су у спрези и саизвршилаштву отели Млађана Радивојевића од неке биолошке породице. Направили су више десетина фалсификованих докумената“, наводи Радиша Павловић из Удружења за истину и правду о бебама.

Кривична пријава је предата Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, а, како је рекао новинарима оштећени, од тужилаштва очекује да уради свој део посла и помогне му у проналажењу биолошких родитеља.

До сада су се јавиле три породице које желе да ураде ДНК анализу. Њима је тог марта 1981, када је рођен Млађан, саопштено у крушевачкој болници да су им бебе мушког пола преминуле.

Извор


# Центар за социјални рад Доњи Адровац породилиште бебе Радиша Павловић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима