Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

100.000 динара за прву бебу рођену у 2022. години

rss

02.01.2022. Општина Алексинац

Као и у другим градовима и у Алексинцу је прворођена беба добила 100.000 динара од општине Алексинац.

Фото: Општина Алексинац

Беба је рођена 1. јануара 2022. године у 16.25 минута, а мајка је Мирјана Марковић из Житковца. Председник општине Далибор Радичевић је уручио поклоне, поред новчаног на дар је и ауто седиште за децу. 

Поред средстава које Република издваја за све бебе, које се роде у целој земљи Србији, општина Алексинац за сваку новорођену бебу издваја новчана средства, до ове године за новорођено дете додељивана је новчана једнократна помоћ у износу од 20.000 динара, а од 2022. године по 30.000 динара добиће свака новорођена беба са територије општине Алексинац.

Дужи низ година прворођену бебу у Новој години дарује и фирма „Хајди“ из Алексинца, пакетом одеће и опреме, која се бави продајом и производњом одеће и опреме за бебе.

Удружење жена „Радиност“ из Алексинца ове године придружило се даривању прворођене бебе и припремило је скроман поклон које је само израдило.

Да ли је једнократна новчана помоћ добар подстицај за нове родитеље у Алексинцу ако се узме у обзир да је незапосленост велика у односу на републички просек. Алексинац је једна од општина у којој је морталитет већи од наталитета и морало би се озбиљније размишљати о подстицају младих на одлуку о стварању порордице.

Коментара: 0


# председник општине Алексинац незапосленост Далибор Радичевић породилиште бебе
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима