Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ракић најавио отварање хладњаче 1. маја

rss

04.03.2016. Радио Алексинац

На данашњем предавању о наводњавању, заштити и технологији гајења воћа и поврћа, одржаном у просторијама Туристичко-информативног центра, заменик председника Општине Алексинац Чедомир Ракић најавио је отварање некадашње Пикове хладњаче за први мај.

Чедомир Ракић, Фото Радио Алексинац

Према његовим речима, овај објекат ће бити један од најсавременијих у јужном делу Србије. У хладњачи би посао требало да пронађе најмање 100 радника, док би више од 1000 коопераната у новом инвеститору имало поузданог пословног партнера.

- Оно што је сигурно јесте да ће хладњача почети да ради 1. маја и званично и то је оно што је битно и корисно за општину Алексинац, пре свега за пољопривредне произвођаче. Поред људи који ће бити запошљени у самој хладњачи, много је битнија ствар да ће бити велики број коопераната који ће моћи да потпишу уговоре о пословно-техничкој сарадњи са самом хладњачом. Хладњача у Алексинцу ће бити највећа у југоисточној Србији, а оно што је сигурно је да ће бити у две најсавременије у целој Србији.

Ракић је напоменуо да је оваква инвестиција посебно битна у средини и општини каква је Алексинац, која је већим делом своје територије на врло плодоносном земљишту, али и са богатом и вишедеценијском пољопривредном традицијом.

- Очекујемо да пољопривреда у Алексинцу добије неки нови сјај, а очекујемо и да оно земљиште које у последњих десетак година није било експлоатисано крене у потпуну експлоатацију, да се пољопривредни произвођачи орјентишу ка озбиљној производњи, да буду професионални у томе јер знамо да имају капацитете и знање да то буду  – поручује други човек општине.

Радио Алексинац


# ПИК Алексинац Чедомир Ракић инвестиције запошљавање Радио Алексинац економија пољопривреда Хладњача
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима