Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Станковић демантује да је било злоупотребе и самовољне доделе земљишта

rss

03.08.2016.

Поводом писања листа Блиц, под насловом “Врхунска бахатост: Локални моћник (СНС) дели градско земљиште шаком и капом”, огласио се председник општине Ненад Станковић.

Фото Радио Алексинац

У овом тексту се тврди да је председник општине Алексинац Ненад Станковић самоиницијативно и без динара доделио 9 хектара општинског земљишта поред аутопута фирми “Моником”, која је нови власник некадашње ПИК-ове хладњаче

Председник Станковић је у изјави за радио Алексинац категорично демантовао ове наводе Блица, показавши документацију из које се види да је ова фирма још децембра прошле године поднела захтев за куповину одређених парцела које су у власништву општине, али да до данашњег дана никаква одлука није донета.

- Нажалост, на овај захтев органи општинске управе још увек нису одговорили ни позитивно ни негативно. Можемо вероватно да се сложимо да је то недопустиво, јер за озбиљног инвеститора изгубити шест месеци и успорити са развојним плановима компаније углавном представља велико губљење времена. Разумео сам и да овај захтев не подразумева никав монопол у прибављању земљишта, већ се базира на његовој тржишној цени, тако да овај инвеститор на то земљиште, ако се моје мишљење прихвата, може да рачуна, наравно под законом предвиђеним условима.

Одлуку о продаји земљишта, како каже Станковић, донеће Скупштина општине Алексинац, и то тек након спроведене законске процедуре, која предвиђа обраду предмета од стране општинске управе и изјашњавање одређених републичких органа.

Инвеститор “Моником” је, према неким наводима, са спорног земљишта уклонио дивље депоније и поправио ограду како безбедност самог објекта и његових радника не би била угрожена. Такође, једна парцела засејана је пшеницом, са жељом да се, уз помоћ локалне самоуправе, некој организацији у хуманитарне сврхе понуди род од 9 тона.

- Ми ћемо максимално убрзати процедуру код Општинске управе, наравно уколико се добије сагласност Владе Републике Србије и уколико се Скупштина општине Алексинац позитивно изјасни за отуђење тог земљишта, које је ионако предвиђено за продају неком инвеститору.

Станковић додаје и да земљиште које је, по тврдњама медија присвојила фирма „Медиком“, није приступачно за друге инвеститоре, јер се налази испод далековода, а на једној парцели је и трафо станица. С друге стране, поручује председник, у власништву Општине Алексинац и даље остаје значајна површина грађевинског земљишта које ће бити понуђено другим инвеститорима, али се не сме сметнути с ума да Алексинац до сада није имао већег инвеститора од садашњег власника хладњаче, који планира да прошири капацитете, отвори нова радна места и уложи још најмање 10.000.000,00 евра.

- Читава та филозофија, по којој инвеститору који је ту и који улаже новац нећемо дати земљиште због неког ко ће можда доћи, није исправна. То је неозбиљно и нерационално јер се ради о великом инвеститору и великом улагању у новчаном смислу и отварању нових радних места у области која је нама најпотребнија, а то је прерада и производња хране. Ми словимо за пољопривредну општину, па сматрам да је управо ту грану привреде неопходно подржати.

У алексиначкој локалној самоуправи имају разумеваја за потребе инвеститора, али кажу да ће надлежне службе поступити у складу са законом када је у питању ограђивање спомнутог простора.

- Инспекцијски органи су већ ангажовани да утврде чињенично стање и да донесу адекватно решење. Без обзира на улагање, закони и прописи се морају поштовати. Какве ће последице из свега овога произићи, не могу да знам, али ће оне свакако бити утемељене на закону. Оно што ми до сада нисмо урадили, а требало је, то је да убрзамо процес изјашњавања да ли ћемо том инвеститору продати земљиште или не.  

Коментара: 7


# председник општине ПИК Алексинац Ненад Станковић Радио Алексинац Хладњача Моником земљиште
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-3)

  Vicko 03.08.2016.
  Lažeš ne sastavljas se.Šetali ste se po firmi ko pauni i obećavali brda i doline a sad šaljes inspekciju i praviš se lud.Praviš se naivan sa ovom smešnom izjavom kao da si u Žitoradji predsednik pa ne znaš šta uprava radi a radi sve što ti i onaj krivonogi nepismeni načelnik naredite. Kad je toliko važan onvestitor a uprava ne radi što ti kao predsednik nisi reagovao i propratio?Ti valjda predstavljas opštinu i razgovaraš sa investitorima a ne uprava.Kako ne znaš da zauzeo a sejao u humanitarne svrhe to znas?Mnogo lažete a to se ne može sakrije.Čas ti Moma kriv čas uprava samo ti nisi.A Moma kod koga dolazio da razgovara kod domara ili kod tebe?Kog ćeš da smenis jer inspekcija nije radila svoj posao?Inspektora si postavio za načelnika da ga častis što zažmurio!

 • (+26) (-6)

  Kostic Desko 03.08.2016.
  Neso dzaba sto svi znamo da ti turen vruc krompir u ruke, sam si kriv. Teta Daca ti potkula opanci. Ako im uspe plan bices smenjen 27.avgusta. Unajvece se iz vrha stranke radi na proveri dokumentacije koja je stigla iz opstine. Buskaju te tvoji miljenici ili bolje receno miljenice. Da si slusao Dejana i Levita kada si neke ljude primao u stranku bolje si mogao da prodjes.

 • (+30) (-4)

  .... 03.08.2016.
  Da otvori nova radna mesta?????/
  Prvo je trebao da zadrzi ove koje je primio pre mesec i po dana. Ono malo njih koji su uspeli da izdrze mobingovanje i nenormalne uslove rada su na kraju otpustili i to pod krajnje sumnjivim uslovima.....Svi koji su proveli dan dole u proizvodnji znaju o cemu pricam.

 • (+17) (-3)

  Milica 04.08.2016.
  ...једна парцела засејана је пшеницом, са жељом да се, уз помоћ локалне самоуправе, некој организацији у хуманитарне сврхе понуди род од 9 тона... sta reci??? svaki komentar je suvisan.

 • (+24) (-3)

  imperya69 04.08.2016.
  Stvarno ne mogu da verujem koje nebulozne izjave daje Nesa,predsednik opstine Galibabinac,jer izgleda ne zna jadan ni sam u kojoj je opstini predsednik.daj bre dosta lazi.za tvoju informaciju Neso,nisi u Galibabincu vec Aleksincu
  prvo Fevzi rusi stanicu da pravi pumpu,pa sad ovo,a pre svih nebuloza opstinski wc a nemamo javni.ima toga jos ko sad svega da se seti,jer afere su stizale jedna drugu i stare su se zaboravljale.
  zato ti lepo daj ostavku,jer nisi za predsednika

 • (+7) (-0)

  Predsednice, 08.08.2016.
  aj ti lepo u svoj wc...cuti i uzivaj

 • (+4) (-0)

  cvele 15.08.2016.
  hehe,prdekana uskoro!!!!!!!!!!!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима