Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rakić najavio otvaranje hladnjače 1. maja

rss

04.03.2016. Radio Aleksinac

Na današnjem predavanju o navodnjavanju, zaštiti i tehnologiji gajenja voća i povrća, održanom u prostorijama Turističko-informativnog centra, zamenik predsednika Opštine Aleksinac Čedomir Rakić najavio je otvaranje nekadašnje Pikove hladnjače za prvi maj.

Čedomir Rakić, Foto Radio Aleksinac

Prema njegovim rečima, ovaj objekat će biti jedan od najsavremenijih u južnom delu Srbije. U hladnjači bi posao trebalo da pronađe najmanje 100 radnika, dok bi više od 1000 kooperanata u novom investitoru imalo pouzdanog poslovnog partnera.

- Ono što je sigurno jeste da će hladnjača početi da radi 1. maja i zvanično i to je ono što je bitno i korisno za opštinu Aleksinac, pre svega za poljoprivredne proizvođače. Pored ljudi koji će biti zapošljeni u samoj hladnjači, mnogo je bitnija stvar da će biti veliki broj kooperanata koji će moći da potpišu ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa samom hladnjačom. Hladnjača u Aleksincu će biti najveća u jugoistočnoj Srbiji, a ono što je sigurno je da će biti u dve najsavremenije u celoj Srbiji.

Rakić je napomenuo da je ovakva investicija posebno bitna u sredini i opštini kakva je Aleksinac, koja je većim delom svoje teritorije na vrlo plodonosnom zemljištu, ali i sa bogatom i višedecenijskom poljoprivrednom tradicijom.

- Očekujemo da poljoprivreda u Aleksincu dobije neki novi sjaj, a očekujemo i da ono zemljište koje u poslednjih desetak godina nije bilo eksploatisano krene u potpunu eksploataciju, da se poljoprivredni proizvođači orjentišu ka ozbiljnoj proizvodnji, da budu profesionalni u tome jer znamo da imaju kapacitete i znanje da to budu  – poručuje drugi čovek opštine.

Radio Aleksinac

Komentara: 6


# PIK Aleksinac Čedomir Rakić investicije zapošljavanje Radio Aleksinac ekonomija poljoprivreda Hladnjača
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+28) (-3)

  Swaner 04.03.2016.
  Sad kad krene uclanjivanje u stranku. Idu izbori. Ja cu opet da ostanem bez posla. :P

 • (+12) (-6)

  Miki 04.03.2016.
  pa ti si Swaneru bio u sns sto ti nisu dali poso a?sad nemoj da ti bude krivo sto neki drugi dobijaju i sto ce dobiti.svako u svoje vreme!

 • (+14) (-6)

  Swaner 05.03.2016.
  Prosvetli me pa mi kazi kada sam ja bio u SNSu?

 • (+33) (-3)

  sve za kampanju 05.03.2016.
  Kuku nama! Kakve veze Čeda ima sa otvaranjem hladnjače ili bilo ko iz lokalne vlasti? Privatne firma, privatne pare, video čovek interes pa krenuo da investira. A ovi paraziti bi da se malo ogrebu pred izbore. Bedno!

 • (+34) (-2)

  Swaner 05.03.2016.
  I Gramer je privatna firma pa se zapošljava politički.

 • (+14) (-1)

  Poznavaoc protokola 07.03.2016.
  Obavestavam sve koji zele da se zaposle u pomenutoj hladnjaci, da mogu da se jave gospodinu Kuzmanovicu i da ponesu 300 eur-a ako zele da budu primljeni


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima