Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пројекти за наводњавање југа догодине

rss

06.09.2014. ЈугМедиа

Израда пројеката за наводњавање поља на подручју Нишавског округа кренуће у другој половини наредне године, доћ се већ раде пројекти за наводњавање поља на подручју Алексинца и Житорађе.

Пројекти за наводњавање југа догодине

Израда пројеката као и сама градња систем за наводњавање биће финансирана из кредита који је наша земља добила од Уједињених Арапских Емирата, изјавила је данас у Нишу министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић.

Она је истакла да је већ завршено 14 пројеката за наводњавање поља у Војводини и централној Србији, док се тренутно ради 11 пројеката за наводњавање у централној Србији. Још 11 пројеката за наводњаве поља у осталим деловима Србије радиће се у другој половини наредне године.

Богосављевић Бошковић је истакла да новца има довољно тако да ће системи за наводњавање бити изграђени на подручју читаве Србије.

Министарка пољопривреде је у Нишавском управном округу са представницима општина и представницима фирми које су велики произвођачи и прерађивачи хране разговарала о инвестицијама у пољопривреди, заштити животне средине, имплементацији регионалног просторног плана у области пољопривреде и експлоатацији природних ресурса.

Богосављевић Бошковић је истакла да је од представника општина, пољопривредника и сточара сазнала да је стање пољопривреде у свим општинама на подручју Нишавског округа веома забрињавајуће.

„Смањена је производња свих пољопривредних култура. Посебно смо изненађени тиме што је смањена производња у сточарству. Договорили смо формирање радних група које ће се бавити конкретним пројектима. Циљ нам је да обезбедимо већу производњу поврћа, воћа и да се повећа сточни фонд“, казала је Богосављевић Бошковић.

У току преподнева Богосављевић Бошковић је са сарадницима обишла Сврљиг и газдинства сточара Горана Васића и Дејана Митића у сврљишким селима Белоиње и Преконога. Она је најавила да ће министарство пољопривреде посебним програмима и мерама радити на опстанку и развоју села у неразвијеним подручјима, какво је и сврљишко.

Коментара: 0


# општина наводњавање министар Снежана Богосављевић Бошковић министарство пољопривреде
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима