Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Projekti za navodnjavanje juga dogodine

rss

06.09.2014. JugMedia

Izrada projekata za navodnjavanje polja na području Nišavskog okruga krenuće u drugoj polovini naredne godine, doć se već rade projekti za navodnjavanje polja na području Aleksinca i Žitorađe.

Projekti za navodnjavanje juga dogodine

Izrada projekata kao i sama gradnja sistem za navodnjavanje biće finansirana iz kredita koji je naša zemlja dobila od Ujedinjenih Arapskih Emirata, izjavila je danas u Nišu ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je istakla da je već završeno 14 projekata za navodnjavanje polja u Vojvodini i centralnoj Srbiji, dok se trenutno radi 11 projekata za navodnjavanje u centralnoj Srbiji. Još 11 projekata za navodnjave polja u ostalim delovima Srbije radiće se u drugoj polovini naredne godine.

Bogosavljević Bošković je istakla da novca ima dovoljno tako da će sistemi za navodnjavanje biti izgrađeni na području čitave Srbije.

Ministarka poljoprivrede je u Nišavskom upravnom okrugu sa predstavnicima opština i predstavnicima firmi koje su veliki proizvođači i prerađivači hrane razgovarala o investicijama u poljoprivredi, zaštiti životne sredine, implementaciji regionalnog prostornog plana u oblasti poljoprivrede i eksploataciji prirodnih resursa.

Bogosavljević Bošković je istakla da je od predstavnika opština, poljoprivrednika i stočara saznala da je stanje poljoprivrede u svim opštinama na području Nišavskog okruga veoma zabrinjavajuće.

„Smanjena je proizvodnja svih poljoprivrednih kultura. Posebno smo iznenađeni time što je smanjena proizvodnja u stočarstvu. Dogovorili smo formiranje radnih grupa koje će se baviti konkretnim projektima. Cilj nam je da obezbedimo veću proizvodnju povrća, voća i da se poveća stočni fond“, kazala je Bogosavljević Bošković.

U toku prepodneva Bogosavljević Bošković je sa saradnicima obišla Svrljig i gazdinstva stočara Gorana Vasića i Dejana Mitića u svrljiškim selima Beloinje i Prekonoga. Ona je najavila da će ministarstvo poljoprivrede posebnim programima i merama raditi na opstanku i razvoju sela u nerazvijenim područjima, kakvo je i svrljiško.

Komentara: 0


# opština navodnjavanje ministar Snežana Bogosavljević Bošković ministarstvo poljoprivrede
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima