Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Др Предраг Новаковић, дипломата ветеринарске патологије

rss

08.09.2018. Божа Марковић

Наш Алексинчанин, др наука ветерине Предраг Новаковић је за непуну деценију по одласку из земље, јер овде није могао да добије посао, иако је тада већ магистрирао на Факултету ветеринарске медицине у Београду, није се зауставио на звању доктора ветеринарских студија.

Др Предраг Новаковић, дипломата ветеринарске патологије

У Канади, у Саскатуну, је наставио да ради на свом усавршавању, радећи на факултету. Није се удаљио од свог избора на почетку, јер је магистрирао у Србији, на смеру Превентивне ветеринарске медицине, на предметима макробиологија са имунологијом и патологија исхране домаћих животиња.

У Америци, у Мичигену је поново магистрирао на Andrews University, Berrien Springs, на смеру Клиничке лабораторијске науке. Иза тога је дошао докторат у Канади, кога је овде започео, упоран рад, таленат, воља и запажање од професора др scci. ветерине Џона Хардинга. Препоруку му је потписао др Ахмад Ал-Дисси, BVetDc, MSc, PhD, Diplomate ACVP, а ментор му је била професор др наука ветерине Сусан Е. Детмер, да после десет научних радова ове године постане дипломата америчких ветеринарских колеџа за ветеринарску патологију.

У свету постоји око 2000 оваквих стручњака са овим престижним звањем, међу којима је Пеђа Новаковић, који је Алексуначку гимназију учио овде 1991- 1995. Ово високо звање нашег Пеђе, чији родитељи Миша, дипл. инг. сточарства и Љиља, судија у пензији, живе у Житковцу, је њихов понос, али и понос Алексинца и наше земље, који је попут многих наших научника, стручњака у програму Аполо, којих је било осам из Србије, спортиста и дригих широм света доказаних, успео у својој професији, која му је била водиља од 1996. године, а можда и раније о чему ћемо сазнати тек када са њим направимо интервју.


# интервју Божа Марковић - Несврћанин Предраг Новаковић ветерина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима