Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opozicija zbija redove

rss

03.07.2010. aleksinacnews.com

Opozicija zbija redove

U petak (02.07.2010.), u prostorijama OO DS Aleksinac, potpisan je ugovor o saradnji i zajedničkom političkom delovanju između aleksnačkog DS-a i Pokreta za opštinu Aleksinac.

Ugovor su, u ime ove dve političke opcije, potpisali predsednici dr Zoran Aleksić i Milan Veljković, uz prisustvo članova opštinskih odbora.

Na konferenciji za novinare predsednik aleksinačkih demokrata, Milan Veljković, naglasio je da je ovo samo prvi korak ka objedinjavanju demokratskih potencijala u Aleksincu pred predstojeće izbore:

- Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i druge demokratski orijenisane stranke na lokalu, a mi ćemo zajednički nastupati u svim predizbornim i postizbornim aktivnostima, koje će uskoro uslediti. Očekujem da se politička scena u Aleksincu polarizuje i da će lokalni izbori, koje ćemo uskoro inicirati, biti neka vrsta referenduma, na kome će građani opštine Aleksinac, odlučiti u kom pravcu će se razvijati Opština – izjavio je između ostalog Veljković.

Predsednik Pokreta za opštinu Aleksinac, dr Zoran Aleksić rekao je da će se u budućoj saradnji očuvati identitet obe političke opcije i da je današnji čin rezultat zajedničke težnje da Aleksinac konačno izađe iz krize:

- Trenutno ekonomsko i političko stanje u Opštini je neodrživo, očekujemo prevremene izbore i uključićemo sve resurse da nakon njih pružimo šansu najboljima u našoj sredini da Aleksinacu donesu boljitak. Okupila nas je zajednička ideja, a sporazum je baziran na principima koji nisu u službi pojedinca, već svih građana – kazao je dr Aleksić.

Dokument koji je danas potpisan biće overen u sudu i predstavlja prvi ovakav akt, koji je javno prezentovan u Aleksincu.

Komentara: 1


# opština politika Milan Veljković Zoran Aleksić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Mile 10.08.2010.
    Ma te dve stranke su se oduvek slagale i razumevale, pa velim, baš je lepo što će tu saradnju da overe u sudu!!! A i programi su im isti!? Sad su se definitivno stvorili uslovi da nakon tih izbora koji slede i Demokratska stranka u Aleksincu preraste u Pokret! Demokratski pokret! A ja sam sve vreme brinuo koga će Vlada, nakon uvođenja privremenih organa upravljanja u opštini Aleksinac, da stavi za potpredsednika... Sad je već jasnija situacija!?


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}