Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Politika: Potresi na političkoj sceni Aleksinca

rss

21.01.2011. Politika

Opozicija već nekoliko meseci pokušava nelegitimnim sredstvima da izazove krizu i uvođenje privremenih mera, kažu u Skupštini opštine Aleksinac

Politika: Potresi na političkoj sceni Aleksinca
SO Aleksinac: poprište stranačkih sukoba Foto D. Jevremović

Ponovo su na sednici Skupštine opštine Aleksinac sevale varnice i umalo nije došlo i do fizičkog obračuna među odbornicima, zbog čega je intervenisala i policija. Ono što se dešavalo u sredu, kada je bio zakazan nastavak prekinute sednice, ne razlikuje se od zbivanja iz decembra prošle godine i biće potrebno vreme da se situacija smiri.

– Nastavak sednice je odavno i uredno zakazan, ali pred početak su u skupštinsku salu hteli na silu da upadnu i odbornici iz stranaka opozicije, koji su zbog incidenta u decembru udaljeni sa zasedanja. Podsećam, u decembru su dva puta sprečili održavanje sednice izazivajući nemire u sali lupanjem plastičnim bocama o stolove i duvanjem u pištaljke, zbog čega su zaradili i isključenje. Kako sednica nije mogla da počne, odlučili smo da je održimo u sali Centra za kulturu – objasnio je predsednik Skupštine opštine Miroslav Stojković.

Na toj sednici usvojeni su programi rada javnih preduzeća u Aleksincu za ovu godinu, a njoj su prisustvovali i svi odbornici stranaka na vlasti (SRS, SPS–PUPS, DSS – Nova Srbija), ali i opozicionih stranaka, osim isključenih na prethodnom zasedanju. Predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić rekao nam je juče da se posle usvojenog budžeta za 2011. godinu krajem decembra i prekjuče usvojenih programa rada javnih firmi rukovodstvo grada okreće radu. Dimić nam je potvrdio i da je ispred sale u Centru za kulturu, u kojem je održana prekjučerašnja sednica, bilo obezbeđenje koje je angažovano odlukom rukovodstva opštine, kako opet ne bi došlo do incidenata.

U opozicionim strankama, međutim, tvrde da je ispred sale bilo privatno obezbeđenje i da je protivzakonito postupalo prema odbornicima koji su isključeni u prethodnom delu skupštinske sednice. Zbog toga su odlučili da podnesu krivične prijave protiv čelnika opštine.

– Opozicija, koju čine odbornici DS-a, G 17 plus i Grupe građana „Dr Zoran Aleksić“, već dve i po godine ne može da se pomiri sa porazom na poslednjim izborima. Sve što se radi usmereno je samo ka jednom cilju – uvođenju privremenih mera. Izmišljaju se i podmeću afere i stalno minira rad aktuelnog rukovodstva. Iako opozicija ima neophodnu trećinu odbornika za zvanično pokretanje inicijative za smenu čelnih ljudi i raspuštanje skupštine, oni, međutim, to ne koriste, jer znaju da bi to bio još jedan njihov „pucanj u prazno“ – rekao nam je predsednik opštine Dimić.

U decembru je dva puta sednica aleksinačke skupštine prekidana zato što su odbornici opozicije zahtevali da po svaku cenu u dnevni red bude uvrštena tačka o utvrđivanju autentičnosti jednog snimka skinutog sa mobilnog telefona, a koji navodno dokazuje postojanje seksualne afere između predsednika opštine i jedne medicinske sestre, inače člana stranke, koja je u Aleksincu u opoziciji.


# predsednik opštine Ivan Dimić opština politika skupština Zoran Aleksić Miroslav Stojković SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima