Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тадић није испунио обећање, њиве опет поплављене

rss

19.05.2012. Извор: Б92, Алексинац.Нет

Због обилних падавина, под водом је било на стотине хектара пољопривредног земљишта у атару села Дражевац код Алексинца.

Пре две године Борис Тадић је, обилазећи тада поплавено подручје око Витковца, обећао да ће сви канали за одводњавање бити прочишћени и то навео као приоритет.

Тадић није испунио обећање, њиве опет поплављене
Вода се на њиве излива из канала који је последњи пут чишћен пре 35 година.

Дражевац је једно од највећих села у општини Алексинац, а више од 90 одсто мештана бави се пољопривредом.

Поток у овом месту се излива и када су мање падавине. У Дражевцу кажу да је канал последњи пут чишћен пре 35 година. Представници Месне заједнице кажу да већ 10 година покушавају да убеде надлежне да прокопају канал, и да су последње обећање добили пре годину дана - да су стављени на листу приоритета.

Пољопривредници из Дражевца надају се, кажу, да ће њихови ускоро бити решени. Већина ће, међутим, због поплава и ове године морати опет да сеје кукуруз по други пут, у јуну.

Подсећамо на изјаву тадашњег председника Бориса Тадића приликом обиласка поплављених подручја пре две године.

- У овом тренутку поплављено је 1.000 домаћинстава у Србији и угрожено 4.000 до 5.000 људи. Захтевам да буду кажњени сви они који нису у претходном мандату чистили канале. На тај начин ћемо обавезати сваку постојећу и будућу власт и владу да заврше свој део посла, посебно институције које се баве тиме - рекао је Тадић.

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]