Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

КУД "Видовдан" осветлио образ

rss

03.10.2022. Никола Митић

У петак је у Великој сали Дома културе завршен програм овогодишње манифестације "Михољски сусрети села". Ова манифестација обишла је општину Алексинац тачније Глоговицу, Корман, Трњане, Моравац и Алексинац ( због техничких проблема у Гредитну).

КУД "Видовдан" осветлио образ

Програм је био сачињен од здравице, народне игре, изворне песме, изворних инструмената. По оцени жирија, награда за најбоље изведену српску здравицу уручена је Луки Дојчиновићу из КУД-а "Младост" Житковац.

За неговање свирања на традиционалном инструменту награђен је фрулаш Давид Динић из КУД-а "Дејан Јовановић Деша" Тешица. Љиљана Мијаиловић из КУД-а "Буковик" Мозгово је извела изворну песму и за то освојила заслужену награду.

КУД "Бисер" Дражевац је извео најбољу кореографији на овогодишњим Михољским сусретима села. Најбољи народни обичај "Вучари" извели су чланови КУД-а "Видовдан" Велики Дреновац.

Живица Видановић је добила плакету за постигнути рад и помоћ удружењу жена "Видовданке" да формирају своје удружење и крену правим путем, а Милан Терзић је такође награђен плакетом за изузетан рад и допринос КУД-а у Трњану.

За очување, неговање и представљање традиционалног наслеђа прво место поделили су "Етно удружење Корман", УГ "Радиност" и "Супер Жене" из Тешице, док је најмлађе удружење жена "Видовданке" на овој манифеставији учествовало ревијално.Најбољи домаћин Михољских сусрета села у 2022 години је месна заједница Глоговица.

Победник манифестације "Михољски сусрети села" 2022 за свеобухватно и ангажовано неговање и чување српске традиционалне културе је КУД "ВИДОВДАН" Велики Дреновац.


# Житковац Дражевац Велики Дреновац КУД Младост Житковац Буковик КУД Дејан Јовановић Деша КУД Бисер КУД Видовдан КУД михољски сусрети села
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима