Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Гимназији у Алексинцу 12 ђака заражено

rss

02.03.2021. Јужне вести

Нишка Школска управа је прихватила предлог Штаба за ванредне ситуације да Гимназија у Алексинцу пређе на онлајн наставу, јер је 12 ученика заражено коронавирусом, али ће то трајати недељу дана, а не две и потом ће проценити да ли је потребно да продуже учење на даљину.

Фото: архива

Наставу на даљину у наредне две недеље алексиначки Штаб је јуче препоручио, јер је све више заражених ђака у Гимназији, а расте и број новооболелих у овој општини на југу, јер је четвртина тестираних за недељу дана била позитивна на ковид.

Начелник Школске управе Драган Гејо каже да ће ипак само недељу дана ученици бити на онлајн настави, а да ће потом проценити да ли је потребно да продуже тај рок.

Код њих само у једном одељењу има два ученика, а у целој школи укупно 12, што је више него било када раније и онда и та брига. Зато смо им дали једну недељу, требало би у уторак да се врате следеће недеље и видећемо каква је тад ситуација па ћемо да реагујемо - наводи Гејо.

Подсетимо, у Алексинцу је од 22. до 28. фебруара 803 грађана тестирано на коронавирус, а 198 је било позитивно, па су из Штаба најавили и да ће у наредне две недеље Одељење за инспекцијске послове појачати контролу рада угоститељских објеката, а више ће контролисати и сва јавна окупљања и примену свих мера.

Извор


# Алексиначка гимназија Драган Гејо коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима