Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Gimnaziji u Aleksincu 12 đaka zaraženo

rss

02.03.2021. Južne vesti

Niška Školska uprava je prihvatila predlog Štaba za vanredne situacije da Gimnazija u Aleksincu pređe na onlajn nastavu, jer je 12 učenika zaraženo koronavirusom, ali će to trajati nedelju dana, a ne dve i potom će proceniti da li je potrebno da produže učenje na daljinu.

Foto: arhiva

Nastavu na daljinu u naredne dve nedelje aleksinački Štab je juče preporučio, jer je sve više zaraženih đaka u Gimnaziji, a raste i broj novoobolelih u ovoj opštini na jugu, jer je četvrtina testiranih za nedelju dana bila pozitivna na kovid.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da će ipak samo nedelju dana učenici biti na onlajn nastavi, a da će potom proceniti da li je potrebno da produže taj rok.

Kod njih samo u jednom odeljenju ima dva učenika, a u celoj školi ukupno 12, što je više nego bilo kada ranije i onda i ta briga. Zato smo im dali jednu nedelju, trebalo bi u utorak da se vrate sledeće nedelje i videćemo kakva je tad situacija pa ćemo da reagujemo - navodi Gejo.

Podsetimo, u Aleksincu je od 22. do 28. februara 803 građana testirano na koronavirus, a 198 je bilo pozitivno, pa su iz Štaba najavili i da će u naredne dve nedelje Odeljenje za inspekcijske poslove pojačati kontrolu rada ugostiteljskih objekata, a više će kontrolisati i sva javna okupljanja i primenu svih mera.

Izvor


# Aleksinačka gimnazija Dragan Gejo koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima