Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће о систематизацији, дневницама и ценама

rss

18.01.2017. Радио Алексинац

Чланови Општинског већа општине Алексинац су на данашњем заседању још једном разматрали максималан број запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе.

Фото: Инфо-Г

Најновијом изменом одлуке, која је данас усвојена, дошло је до смањења систематизованих радних места у Општинској управи, а повећања у установама културе, чији је оснивач локална самоуправа. Како преноси Радио Алексинац, новосистематизована радна места у установама нису попуњена новим радницима, већ су намењена повратку радника тих колектива након обављања директорских функција.

Ако ова одлука добије подршку већине на сутрашњој седници Скупштине општине Алексинац, Општинска управа бројаће 146 запослених, у Градском позоришту „Театар 91“ биће систематизовано пет радних места, у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац“ 11, у Библиотеци „Вук Караџић“ Алексинац 19 и у Завичајном музеју четири.

Пред одборницима локалног парламента наћи ће се још Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације за прошлу, као и план рада Штаба за ову годину, који су добили зелено светло општинске владе.

Већници су на данашњој седници дали сагласност и на одлуку Надзорног одбора Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност да цене радова на редовном одржавању саобраћајница и јавних површина буду повећане за 2,4%.

Општинска влада дала је зелено светло предлогу Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац да убудуће чланови овог тела и координатор на име накнаде за рад добију по 2.000 динара по одржаној седници.

Веће је подржало и вансудско поравнање са грађанином из Алексинца који је оштећен услед уједа пса луталице и коме ће за овај случај из буџета бити исплаћено 43 хиљаде динара.


# саобраћај дневнице општинско веће Театар 91 Радио Алексинац штаб за ванредне ситуације Предузеће за путеве ЈП систематизација Савет за безбедност саобраћаја општинска управа Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима