Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки свештеник пријавио покушај отмице детета

rss

11.12.2023. Јужне вести

Локални свештеник из Алексинца Хаџи Иван Миленовић пријавио је пре два дана покушај отмице, односно да је непозната особа јурила његовог 12-годишњег сина који се враћао из Музичке школе.

Илустрација; фото: Александар Костић

За Јужне вести каже да је на срећу његов син успео да побегне и није разговарао са непознатим људима који су га чудно гледали, а један потом и пратио. Полиција потврђује да им је догађај пријављен, али Миленовић каже да никакав поступак није покренут, јер је дете на сигурном.

У четвртак, 7. децембра око 17 сати син алексиначког свештеника враћао се сам из Музичке школе, а у близини улице у којој живе, на неких 500 метара, приметио је паркиран сиви ауто у коме је седео непознат човек, а други стајао поред, прича Хаџи Иван Миленовић.

Каже да су га чудно гледали и кад је прошао поред један од њих је почео да га прати, он је убрзао мало, овај је кренуо да трчи за њим и јурио га неких 200 м и кад је дошао до неке продавнице где је и више осветљена улица одустао је. Син је дотрчао кући и жена га је сачекала, био је испрепадан, рекао је да га је неки човек јурио. Нека жена је била ту у близини и видела и питала је л то наш син јер је видела да је бежао - прича Миленовић за Јужне вести.

Каже да су то одмах пријавили полицији, да је патрола изашла и проверила околне улице, али да нису пронашли ништа и да је практично тиме овај покушај отмице завршен, јер их је тужилац обавестио да не може да покрене никакав поступак "јер нема дела".

То би онда значило да треба стварно да нестане неко да би се нешто покренуло. Алексинац је мали град, могло је то вече чак и да се Жандармерија подигне. Ја само кажем хвала Богу да је дете одреаговало трезвено, супруга га учи да не прича са непознатим људима на улици, такво је време дошло и тако мора и на срећу успео је да побегне. Али десиће се да неко дете не побегне, да можда стане да прича и питање је шта би било - истиче Миленовић.

Из нишке полиције која је надлежна и за Општину Алексинац су потврдили да им је овај догађај пријављен, да су предузели све мере и радње на утврђивању свих чињеница и околности и обавестили алексиначко Тужилаштво, али да није било отмице и да је дете код куће, код својих родитеља.

Миленовићи сумњају да су њиховог сина пратили, јер из Музичке школе увек долази сам у поподневним сатима, али је сада уплашен и каже да више неће смети.

Вест о томе се данас експресно проширила друштвеним мрежама, а редакцији су се јављали и родитељи који кажу да су уплашени и апеловали да се пронађу починиоци, а на суграђане да разговарају са децом стално и упозоре их да никада не причају са непознатим људима на улици.

Извор: Јужне вести


# Алексинац отмица Јужне вести покушај отмице
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима