Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Данијела Јоић двострука Првакиња Србије, у џиу џицу и у џудоу

rss

26.03.2018.

Несвакидашњи успех је постигла Данијела Јоић, која је постала првакиња Србије у сва спорта - у џудоу и џиу џици

Данијела Јоић двострука Првакиња Србије, у џиу џицу и у џудоу

У Кикинди је, 21. марта одржано Републичко такмичење ученика основних и средњих школа у џудоу, на коме је наступило 7 такмичара из клуба НИФ, који су се претходно квалификовали на регионалном школском првенству Централне Србије одржаном у Краљеву.

У Кикинци је из овог клуба наступило 4 ученика из ОШ „Љупче Николић“, један ученик из ОШ „Вожд Карађорђе“ и по један ученик средњих школа из „Алексиначке Гимназије“ и Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“.   

Наши такмичари, иако са знатно мање искустава са такмичења и новим правилима у џудо спорту, показали су изузетно знање, умеће и вештину чиме су показали да се веома успешно могу носити и са искуснијим такмичарима у овом спорту.

Изузетан успех постигло је двоје њих: ученица 4. разгреда ОШ “Љупче Николић“ у Алексинцу, Данијела Јоић, као и ученик 4. године „Алексиначке Гимназије“, Филип Трајковић.

- Данијела Јоић је у категорији ученица 3. и 4. разред, до -52кг освојила     1. место и златну медаљу чиме је постала нови нови ПРВАК Србије, остваривши три победе над својим противницама „Ипоном“, док је

 - Филип Трајковић у можда најтежој категорији ученика средњих школа до -94кг, где су наступили сами јуниорски Репрезентативци Србије, прваци Војводине и Централне Србије, заузето високо 4. место остваривши три победе „Ипоном“, након чега је изгубио борбу за улазак у финале а потом и борбу за 3. место и бронзану медаљу.

Остали такмичари: Андреј Корлат, Ненад Антић и Јован Црнчевић из ОШ „Љупче Николић“, Давид Јанковић из ОШ „Вука Караџић“ из Житковца и Немања Пејчић из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ остварили су пласмане од 5. до 12. места, али ни једног момента нису посустали пред много искуснијим противницима у овом спорту.

Највеће резултате у пролећњем делу у млађим категоријама из нашег клуба постигла је једна од наших најмлађих такмичара у клубу Данијела Јоић, која је након освајања 1. места, златне медаље и титуле Првакиње Србије у категорији Пионирке -48кг на Првенству Србије у џиу џицу у Каћу 18. марта, за свега три дана освојила и 1. место, златну медаљу и титулу првакиње Србије у џудоу за ученике 3.и 4. разреда основне школе до 52 кг, чиме је постала двострука Првакиња Србије, у џиу џицу и џудоу. Она је на оба такмичења у импресивним мечевима остварима укупно седам победила над својим ривалкама и доказала да се од ње у наредном периоду могу чекивати веома озбиљни резултати.


# џиу џицу Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ џудо школе прота Стеван Димитријевић Ненад Антић борилачки спортови Немања Пејчић Давид Јанковић Андреј Корлат Данијела Јоић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима