Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skupština odobrila Rešenje o javnim nagradama, priznanje za hor "Šumatovac"

rss

03.06.2017. Radio Aleksinac

Povod današnje sednice Skupštine opštine bila je samo jedna tačka, odbornici su razmatrali i prihvatili Predlog Rešenja o dodeli javnih priznanja za 2017. godinu. Opozicija je bila protiv pojedinih predloga.

Skupština odobrila Rešenje o javnim nagradama, priznanje za hor "Šumatovac"

Povod današnje sednice Skupštine opštine bila je samo jedna tačka, odnosno, odbornici su razmatrali i prihvatili Predlog Rešenja o dodeli javnih priznanja za 2017. godinu. Opozicija je bila protiv pojedinih predloga, ali s obizirom da je rešenje bilo objedinjeno nije postojala mogućnost pojedinačnog glasanja.

Prema usvojenom predlogu, plakete, najveće priznanje opštine, dobiće Mešoviti hor “Šumatovac”, koji ove godine slavi 130 godina postojanja i JPV “Srbijavode” Beograd, koji trenutno sprovodi dva projekta na teritoriji naše opštine.

Nagrade u visini od 25 hiljada dinara biće dodeljene Dragiši Simiću, direktoru JKP “Vodovod i kanalizacija” zbog uspešnosti u realizaciji KWF programa, zatim Dobrovoljnom Vatrogasnom društvu Aleksinac, koje sprovodi preventivnu edukaciju građana, Miši Đorđeviću, organizatoru više akcija prikupljanja krvi i višestrukom dobrovoljnom davaocu krvi (113 puta), Andriji Jašareviću, učeniku trećeg razreda klarineta za postignute rezultate na svim takmičenjima iz ove oblasti, koji je i najmlađi dobitnik ove nagrade i Boži Markoviću, autoru istorijskog spisa “Rajevski, pukovnik sa tri srca”, čije su fotografije objavljivane u više listova.

Pohvale Skupštine opštine Aleksinac biće dodeljene general-potpukovniku Milosavu Simoviću, učesniku u obeležavanju istorijskih događaja na području opštine Aleksinac, Lovačkom udruženju “Deligrad” koje predano radi na očuvanju i zaštiti životne sredine, Tehničkoj školi “Prota Stevan Dimitrijević” čiji učenici i nastavni kadar pokazuju izrazite rezultate, Klubu dobrovoljnih davalaca krvi “Humano srce” koji neumorno radi na organizovanju akcija prikupljanja krvi i Gradskom KUD-u “Aleksinac”, koji aktivno učestvuje na manifestacijama u zemlji i inostranstvu i time promoviše našu opštinu.

Nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja će se održati u ponedeljak, u sklopu proslave Dana opštine.

 

Nagrade deljene po prijateljskoj i partijskoj osnovi?

Opozicija je bila protiv pojedinih predloga, ali pošto je rešenje objedinjeno i nije se moglo glasati pojedinačno, 32 odbornika izjasnila su se za, dok su tri bila protiv odluke.

Rešenje je kritikovao predsednik odborničke grupe DSS-a Ivan Dimić, koji navodi da su i ovoga puta opštinske nagrade obesmišljene zbog pojedinaca koji su se na spisku našli isključivo zbog partijskih knjižica vladajuće stranke i po tom kriterijumu dobili novac iz kase koju pune svi građani opštine Aleksinac.

– Ove godine smo imali situaciju da se među nagrađenima pojavljuje direktor javnog preduzeća, što je potpuno van svakog smisla – da se nagrađuju ljudi koji su u sistemu lokalne samouprave i koji su i ovako plaćeni od strane građana opštine Aleksinac. Ne znam čime su oni zaslužili to kad ih već debelo plaćamo kroz budžet i kroz račune. Mislim da to nije u redu, a to je već treći put. Posle direktora „Lipovca“ i „Komunalnih usluga“, sada imamo direktora „Vodovoda“. U sva tri slučaja to su kadrovi SNS-a, dakle potpuno partijska priča – kaže Dimić.

Dimić ističe da kritike opozicije nisu usmerene prema onima koji su svojim kvalitetima, radom i zalaganjem nagrade zaslužili, poput Mešovitog hora „Šumatovac“ ili mladog muzičara Andrije Jašarevića, već prema praksi koja je loša i koju treba menjati.

– Nažalost, glasalo se objedinjeno tako da smo mi iz opozicije bili protiv toga da ovakvo rešenje ide dalje, jer se zaista gubi smisao ovakvih nagrada ako se nagrađuju pojedinci i institucije koje ni po kom osnovu ne bi mogli da budu nagrađeni – poručuje Ivan Dimić.

Komentara: 0


# Ivan Dimić budžet skupština Boža Marković - Nesvrćanin nagrada Šumatovac hor Humano srce prota Stevan Dimitrijević KUD Aleksinac Milosav Simović Andrija Jašarević Srbija vode Deligrad LU javna priznanja DVD Miša Đorđević tehnička škola
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima