Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smena u Kulini, Petković umesto Markovića

rss

26.10.2010. Izvor: Beta

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić razrešio je dužnosti direktora Doma za lica ometena u razvoju u Kulini zbog smrti 15-godišnjeg N.G.

Smena u Kulini, Petković umesto Markovića

Zbog incidenta u kom je nastradao korisnik Doma u Kulini, razrešen je Dragoljub Marković, a za vršioca dužnosti direktora Doma imenovan je Goran Petković.

Nakon dobijanja izveštaja inspekcijskog nadzora, Ljajić je odlučio i da angažuje Inspekciju socijalne zaštite u Domu za lica ometena u razvoju u Kulini, koja će u toj ustanovi provesti narednih 30 dana.

Ljajić je takođe naložio hitno izmeštanje 23 deteta iz Doma u Kulini u druge ustanove za decu, nakon čega će biti nastavljen proces izmeštanja ostalih korisnika u adekvatne ustanove socijalne zaštite, u skladu sa Planom transformacije Doma za lica ometena u razvoju u Kulini i Akcionim planom za njegovo sprovođenje.

Ministar je od Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije zatražio izradu plana stručne pomoći i podrške Domu u narednih šest meseci, kako bi se organizacija stručnog rada podigla na viši nivo i u skladu sa potrebama korisnika.

Taj plan podrazumeva i prisustvo stručnih radnika Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije u Domu u Kulini, piše u saopštenju Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Podsetimo, nesreća se dogodila 17. oktobra, kada je u sobu u kojoj je bio nepokretni N.G. uleteo drugi dvadesetogodišnji štićenik doma, koji je trenutno nenadziranog N.G. gurnuo kroz prozor. Sada već smenjeni direktor doma u Kulini suspendovao je odgovornu radnicu te ustanove i udaljio je s posla.

Komentara: 4


# Goran Petković dom direktor smena Kulina Dragoljub Marković
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  bata coce 28.10.2010.
  sve pokrao gidra lopov...

 • (+5) (-0)

  rade 28.10.2010.
  Godinama ne krade vec uzima

 • (+0) (-3)

  M 08.11.2010.
  Zasto pljujete po coveku napamet.U uslovima koji sada postoje u Kulini, niko ne bi bio bolji direktor.

 • (+0) (-2)

  Nena 10.11.2010.
  GIDRA JE BIO DOBAR DIREKTOR I DOMU STARACA I U KULINI. LJAJIC JE MORAO DA NADJE KRIVCA.TO SE TAKO RADI SVUGDE U SVETU KAD SE DESI NESTO OVAKO.NECE VALJDA LJAJIC DA DA OSTAVKU.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima