Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Смена у Кулини, Петковић уместо Марковића

rss

26.10.2010. Извор: Бета

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић разрешио је дужности директора Дома за лица ометена у развоју у Кулини због смрти 15-годишњег Н.Г.

Смена у Кулини, Петковић уместо Марковића

Због инцидента у ком је настрадао корисник Дома у Кулини, разрешен је Драгољуб Марковић, а за вршиоца дужности директора Дома именован је Горан Петковић.

Након добијања извештаја инспекцијског надзора, Љајић је одлучио и да ангажује Инспекцију социјалне заштите у Дому за лица ометена у развоју у Кулини, која ће у тој установи провести наредних 30 дана.

Љајић је такође наложио хитно измештање 23 детета из Дома у Кулини у друге установе за децу, након чега ће бити настављен процес измештања осталих корисника у адекватне установе социјалне заштите, у складу са Планом трансформације Дома за лица ометена у развоју у Кулини и Акционим планом за његово спровођење.

Министар је од Завода за социјалну заштиту Републике Србије затражио израду плана стручне помоћи и подршке Дому у наредних шест месеци, како би се организација стручног рада подигла на виши ниво и у складу са потребама корисника.

Тај план подразумева и присуство стручних радника Завода за социјалну заштиту Србије у Дому у Кулини, пише у саопштењу Министарства за рад и социјалну политику.

Подсетимо, несрећа се догодила 17. октобра, када је у собу у којој је био непокретни Н.Г. улетео други двадесетогодишњи штићеник дома, који је тренутно ненадзираног Н.Г. гурнуо кроз прозор. Сада већ смењени директор дома у Кулини суспендовао је одговорну радницу те установе и удаљио је с посла.

Коментара: 4


# Горан Петковић дом директор смена Кулина Драгољуб Марковић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  bata coce 28.10.2010.
  sve pokrao gidra lopov...

 • (+5) (-0)

  rade 28.10.2010.
  Godinama ne krade vec uzima

 • (+0) (-3)

  M 08.11.2010.
  Zasto pljujete po coveku napamet.U uslovima koji sada postoje u Kulini, niko ne bi bio bolji direktor.

 • (+0) (-2)

  Nena 10.11.2010.
  GIDRA JE BIO DOBAR DIREKTOR I DOMU STARACA I U KULINI. LJAJIC JE MORAO DA NADJE KRIVCA.TO SE TAKO RADI SVUGDE U SVETU KAD SE DESI NESTO OVAKO.NECE VALJDA LJAJIC DA DA OSTAVKU.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима