Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

I dalje bez prevoza do Rsovca

rss

19.07.2019. Aleksinac.net

Meštani sela Beli Breg, Donji i Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi su već mesec dana odsečeni od ostatka opštine od kada je Niš-ekspres svojevoljno odlučio da ih ostavi bez linijskog prevoza.

Foto: arhiva

U izjavi za Aleksinac.net meštani kažu: Tačno je prošlo mesec dana od kada smo odsečeni od sveta, voljom prevoznika Niš-ekspres. Tačnije od 17. juna nemamo autobuski prevoz do grada. Prinuđeni smo da se snalazimo i da pešačimo i po 15 km da bi stigli do najbližeg mesta povezanog sa organizovanim prevozom.

Mesec dana je prošlo i kako Niš-ekspres ne odgovara na naš poziv da obnovi liniju prevoza Aleksinac-Rsovac, takođe nema ni odgovora sa obrazloženjem zašto je navedena linija ukinuta. Mestani okolnih sela ne mogu da koriste usluge zdravtvene ambulante u Gornjem Krupcu jer nemaju čime da dođu do Gornjeg Krupca.

Mi meštani ugroženih sela prinuđeni smo da se obratimo Republičkom saobraćajnom inspektoru, kao i nadležnom ministarstvu jer je trenutno stanje neodrživo.

Da podsetimo od 17. juna Niš-ekspres je obustavio sve linije prevoza na relaciji Aleksinac-Rsovac, kao i Niš-Rsovac, u pitanju su šest sela i oko 1200 stanovnika.

Komentara: 1


# Niš ekspres prevoz saobraćaj Beli Breg Gornji Krupac Donji Krupac Aleksinac.Net autobus Rsovac Prekonozi Vrelo
@aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Kalimero 19.07.2019.
    Skoro da je situacija ista i u pod jastrebackim selima. Iz Vukanje krece bus za Aleksinac oko 5.30h a iz Aleksinca za Vukanju oko 16h. Vozaci su kao i dugi niz godina unazad veoma neljubazni prema putnicima.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima